Cijeli stadion uči fatihu zbog stradalih u zemljotresu! /VIDEO/

671

U atmosferi punoj solidarnosti i zajedništva, stadion je sinoć bio svjedok jednog dirljivog trenutka. Dok su se reprezentacije Maroka i Burkine Faso pripremale za humanitarnu utakmicu, hiljade navijača su se ujedinile u zajedničkoj molitvi, učeći fatihu za žrtve nedavnog zemljotresa.

Ova humanitarna utakmica organizirana je kako bi se prikupila sredstva za pomoć onima koji su najteže pogođeni ovom prirodnom katastrofom. I dok su se fudbalski talenti ovih dviju reprezentacija prikazivali na terenu, prava ljepota i snaga večeri osjećala se u srcima svih prisutnih.

“Ovo je mnogo više od samo igre. To je prilika da pokažemo svijetu koliko je važno biti tu jedni za druge u najtežim trenucima,” izjavio je kapiten marokanske reprezentacije.

Kako su navijači izgovarali svaku riječ fatihe, osjećala se snažna veza i zajedništvo, ne samo između onih na stadionu, već i između svih onih koji su, bilo gdje u svijetu, osjetili posljedice te tragedije.

Sav prihod od utakmice bit će upućen za obnovu područja pogođenih zemljotresom, kao i za pružanje neophodne pomoći unesrećenima.

Ova noć će, bez sumnje, ostati upamćena ne samo po kvaliteti fudbala koji je prikazan na terenu, već i po izvanrednom duhu solidarnosti i bratstva koji je okupio ljude različitih pozadina s jednim zajedničkim ciljem: pružiti ruku pomoći onima kojima je najpotrebnija.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *