Cijelu Evropu i Balkan zahvatio LEDENI TALAS SA ARKTIKA! Od početka mjeseca ramazana kiša, mraz i snijeg na planinama! Vrijeme nepromjenjivo do kraja maja(Video)

Cijelu Evropu i Balkan zahvatio LEDENI TALAS SA ARKTIKA! Od početka mjeseca ramazana kiša, mraz i snijeg na planinama! Vrijeme nepromjenjivo do kraja maja(Video)

547

Tokom predstojećeg vikenda veći dio Evrope zahvatiće talas izuzetno hladanog arktičkog vazduha koji će se zadržati sve do srijede.

Hladna masa arktičkog vazduha pogodiće ovog vikenda veći dio Evrope, javlja Severe Weather Europe. Potencijalno opasan obrazac biće uspostavljen širom Evrope sa snažnim gornjim dijelom iznad Arktičke regije i Atlantskog okeana, što će da rezultira snažnim strujanjem izuzetno hladnog arktičkog vazduha na jugu preko zapadne i centralne Evrope.

Temperature će od 3. pa sve do 7. maja biti znatno niže nego što je to uobičajeno za ovo doba godine. Postoji i veliki rizik od jutarnjih mrazeva u dijelovima istočne, centralne i zapadne Evrope i Balkanskog poluostrva od nedelje pa sve do srijede.

Meteorolozi najavljuju na području Srbije i regiona hladnije vreme praćeno kišom i pljuskovima. Sudeći prema dugoročnoj prognozi skoro čitav mjesec pred nama biće takav.

Kako najavljuju meteorolozi još ćempo sačekati na prolećne dane, a u ponedeljak će živa u termometru pasti i ispod 12 stepeni.

Minimalna prosječna dnevna temperatura u Srbiji tokom maja biće oko 12 stepeni, a ponegde i ispod 10 stepeni, a biće čak 19 kišnih dana. Pred kraj mjeseca očekuje se porast dnevnih temperatura, pa će se živa popeti do 28.podeoka na celzijusovoj skali.

Kurir.rs/Sandzak Danas