Search

Crna Gora: Bošnjačka stranka neće u novu Vladu

Bošnjačka stranka neće biti članica nove vladajuće većine. To je odlučeno danas ba sjednici Glavnog odbora te partije koja je održana u Rožajama.

“Aktuelni politiki trenutak nas opredjeljuje da ne treba da budemo član nove Vlade”, kazao je Suljo Mustafić na konferenciji za medije nakon Glavnog odbora.

“GO BS je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredjeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana. Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi”, saopšteno iz iz partije.

Ističu da će podržavati sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprijeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

“Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržacemo sva zakonska rješenja u tom pravcu. Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće Vlade”, saopšteno je iz BS.

Dodaju i da će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese.

“Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmjernim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore.”

Današnja sjednica GO Bošnjačke stranke (Foto: rtcg.me)

Na sjednici je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO.

Sjednici GO, koji broji 90 članova, prethodilo je zasijedanje Predsjedništva radi detaljne analize aktuelnog političkog momenta u Crnoj Gori.

Podsjećamo, lider BS-a Rafet Husović sastao se u petak sa mandatarom za sastav nove vlade Zddravkom Krivokapićem.

Tom prilikom je saopštio da je Bošnjačka stranka (BS) spremna da sa svojim kadrovskim potencijalom participira na više mjesta u novoj Vladi, ako odluči da bude dio nove većine.

On je tada rekao i da ga je mandatar upoznao sa temama za koje je smatrao da su bitne.

Izvor RTV CG
2 thoughts on “Crna Gora: Bošnjačka stranka neće u novu Vladu

  1. Bosnjo

    Mislim da je ovom odlukom BS napravila ozbiljnu gresku. Nijesu dobro procijenjene posledice po Bisnjake neucescem BS u novoj vladajucoj vecini, normalno ako je ovo suverena odluka vrha stranke.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.