Search

Crna Gora: Prljava kampanja protiv Bošnjačke stranke od strane nove parlamentarne većine

Posljednjih dana svjedoci smo brutalne, prljave i podmukle medijske kampanje koju protiv Bošnjačke stranke vodi portal Borba, kao i neki drugi mediji sličnog opredjeljenja, saopćeno je danas iz te partije.
“Teško prihvativši činjenicu da je BS ostvarila najbolji rezultat od osnivanja i da će o daljim političkim potezima naše stranke odlučivati samo ljudi iz partije, a nikako pojedinci ili partije bliske uredniku ovog portala, koje i finansiraju njegovo pisanje, Borba već danima bombarduje javnost o navodnim aferama, saznanjima i ‘prljavim poslovima’ funkcionera BS”, navodi se u saopćenju.

Ništa tu ne bi bilo problematično, dodaju, da nije riječ o ordinarnim lažima i podnetanjima. Smišljenim, kako bi se BS diskreditovala pred javnošću.

“Da bi nekoga mogli diskreditovati, morate imati prije svega kredibilitet. Opšte je poznato, a posebno među novinarskom profesijom da navedeni portal i njegov urednik, kao i njegovi saradnici iz nekih drugih medija, apsolutno ne zavrjeđuju pažnju struke, jer se na pisanje ovog pro – DF glasila gleda kao na još jednu iskonstruisanu laž”, pojašnjavaju iz BS.

Navedeni portal, objavljujući seriju tekstova o BS i njenim funkcionerima, a ne nudeći ni jedan dokaz, argument ili zvaničnu informaciju za svoje pisanje, samo potvrđuje da je u službi određenih partija, organizacija i države, kojima je cilj potiranje Crne Gore i omalovažavanje Bošnjaka, kao autohtnog naroda u Crnoj Gori.

Bošnjačka stranka se više neće oglašavati povodom pisanja Borbe, jer smatraju da javnost zna procijeniti pravu istinu.

Zbog pisanja ovog glasila, koje služi za blaćenje nekad Demokrata, DPS, a danas BS, dodaju i da neće informisati ni novinarska udruženja, jer je navedeni portal “sve drugo osim medij”.

Foto sandzacke.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.