autoput

Crna Goran najavljuje tender za nastavak autoputa – Vrijednost dionice 530 milona EUR

743

EBRD najavljuje tender za autoput – Vrijednost dionice od Mateševa do Andrijevice 530 mil EUR, banka finansira 200 miliona

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je prethodno obavještenje za nadolazeći tender za izgradnju dionice autoputa Bar-Boljare od Mateševa do Andrijevice, saopštava izvor eKapija. Procijenjena vrijednost radova iznosi 530 miliona eura, od čega će EBRD financirati 200 miliona.

Ova dionica, duga 22 kilometra, predstavlja drugu fazu projekta autoputa koji je ključan za bolje povezivanje Crne Gore i unapređenje regionalne infrastrukture. Monteput, klijent EBRD-a, koristit će sredstva od kredita i donacije za realizaciju ovog ambicioznog projekta.

Takođe, predsjednik Vlade Crne Gore, Milojko Spajić, nedavno je potvrdio da je uz kredit odobren i grant Evropske komisije koji bi pokrio 40% ukupne vrijednosti projekta, što može značiti dodatnih 200 do 240 miliona eura u zavisnosti od ukupne sume investicije.

Direktor Monteputa, Milan Ljiljanić, izjavio je da se očekuje objava pretkvalifikacionog poziva, a zatim i sam tender sredinom godine, što će dodatno pojasniti planove i očekivanja vezana za ovu važnu infrastrukturnu investiciju.

Procijenjeni datum početka nabavke je 19. april, što označava skori početak ovog velikog infrastrukturnog pothvata.

Više informacija o tenderu može se naći na zvaničnom portalu eKapija, kao i detalji o ostalim investicijama koje podržava Evropska banka za obnovu i razvoj.

 
Više informacija pogledajte OVDJE.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *