Crnogorski predsjednik da bira između istine o GENOCIDU u Srebrenici i zločina koke podržava SPC

Crnogorski predsjednik da bira između istine o GENOCIDU u Srebrenici i zločina koke podržava SPC

800

Pojedini mediji u Podgorici su u komentarima na posjetu crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića Beogradu, gdje se između ostalog susreo i sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem, kazali kako se ne može sjediti na dvije stolice, biti na dva suprotna polja morala i ljudskosti.

Tako je novinarka Ratka Jovanović Vukotić u tekstu objavljenom na portalu Vijesti.me prvo podsjetila šta je Milatović izjavio u videoporuci koja je emitovana na komemoraciji žrtvama sreebreničkog genocida u Potočarima.

“Sve i da nema ni zakona, ni evidencije, ni ravnopravnosti vjerskih zajednica, upravo je predsjednik danas najbolje objasnio zašto predsjedniku Crne Gore nije mjesto kod patrijarha SPC-a. U Srebrenici su ubijeni ljudi zbog drugačijeg imena, nacionalne i vjerske pripadnosti…

 

Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, svojim odlukama, dali su krivično-pravni odgovor u odnosu na genocid u Srebrenici. Svima nama ostaje ljudska dužnost da odlučno osudimo bilo kakve pokušaje relativizacije”, napisala je novinarka.

 

Zatim je podsjetila da je Milatović samo dan ranije “sjedio sa onima koji su taj genocid javno podsticali”.

 

“I od međunarodnih sudova, čije presude predsjednik podržava, godinama skrivali i nalogodavce i izvršioce genocida. I skoro svima dali najviša crkvena odlikovanja.

I što je najopasnije, nikad se za ovih 28 godina nisu pokajali, a kamoli odrekli svojih voljenih ratnih zločinaca. I zato je bolje da predsjednik ni danas ni naknadno ne posjećuje Srebrenicu. Ne može se, u iste opanke, i u Srebrenicu i u SPC”, poručila je ona.

 

Izvor: Vijesti.me
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *