danka ilic bec

CUCLA, KOSA, HOD! Djevojčica sa snimka iz Beča neverovatno podsjeća na nestalu Danku Ilić

1323

Misteriozni snimak iz Beča: Da li je ovo nestala Danka Ilić?

U centru pažnje javnosti u Srbiji danas se našao snimak djevojčice iz Beča, koja zbog niza izraženih sličnosti izaziva sumnje da bi mogla biti Danka Ilić, djevojčica čiji je nestanak prijavljen prije šest dana. Naime, video prikazuje djevojčicu slične dobi i fizičkih karakteristika kao što su dužina kose i prisustvo dude, što dodatno pojačava nade i strahove porodice i javnosti.

Video je zabilježio djevojčicu u pratnji dvije osobe ženskog spola, za koje se pretpostavlja da govore rumunski, što je podiglo dodatnu prašinu i interesovanje. S obzirom na loš kvalitet snimka, nije moguće sa sigurnošću identificirati djevojčicu, ali su sličnosti koje su uočene dovoljne da se pokrene intenzivna istraga.

Vlasti Srbije i Austrije, u saradnji sa Europolom, trenutno preduzimaju sve potrebne korake kako bi utvrdile identitet djevojčice sa snimka. Apelovanje na srpsku dijasporu u Beču za bilo kakve informacije koje bi mogle pomoći u ovom slučaju odražava ozbiljnost i hitnost situacije.

U međuvremenu, porodica i prijatelji nestale djevojčice iščekuju bilo kakve vijesti, dok predsjednik Srbije izražava zahvalnost organima reda na neumornom trudu i posvećenosti u rješavanju ovog slučaja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *