Čudo od djeteta iz Turske ima samo 19 godina i obara Ronaldove rekorde – Arda Guler

Čudo od djeteta iz Turske ima samo 19 godina i obara Ronaldove rekorde – Arda Guler

869

Arda Guler, mladi fudbaler Reala, nastavlja impresionirati svijet fudbala. Na svom debiju na Evropskim prvenstvima, Guler je postigao spektakularan gol za Tursku protiv Gruzije, oborivši pritom jedan od rekorda koji je do sada držao Cristiano Ronaldo.

Guler je postavio novi rekord Eura, postavši najmlađi igrač u historiji koji je zatresao mrežu na svojoj prvoj odigranoj utakmici na Evropskom prvenstvu. Sa samo 19 godina i 114 dana, uspio je nadmašiti Cristiana Ronalda, koji je 2004. godine bio strijelac protiv Grčke sa 19 godina i 128 dana.

Ovaj impresivni podvig učinio je da fudbalski svijet obrati pažnju na ovog mladog igrača, kojeg mnogi sada vide kao buduću zvijezdu ne samo Reala, već i svjetskog fudbala. Gulerov gol bio je prava demonstracija talenta, spretnosti i odlučnosti, te je odmah postao glavna tema među sportskim analitičarima i navijačima.

Njegov uspjeh na terenu predstavlja svijetlu budućnost za turski fudbal, a Arda Guler već sada pokazuje da ima potencijal da postane jedan od najvećih fudbalera svoje generacije. Dok nastavlja razvijati svoj talent u Realu, mnogi s nestrpljenjem očekuju njegove buduće nastupe na međunarodnoj sceni.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *