Da li volite posao koji radite? Evo šta kažu građani Novog Pazara /VIDEO/

Da li volite posao koji radite? Evo šta kažu građani Novog Pazara /VIDEO/

1154

Novi Pazar, 25. jun 2024. — Novinarka Neira Hadažlić sa televizije Conetc sprovela je anketu među građanima Novog Pazara sa pitanjem: “Da li volite posao koji radite?” Rezultati su bili raznovrsni, a evo šta su građani rekli.

“Svi smo kao djeca maštali o različitim velikim profesijama. Pitanje je da li smo te dječje želje ostvarili kao odrasli. Da li volite posao koji radite?” — upitala je Hadažlić prolaznike u centru grada.

Jedna od ispitanika, diplomirani pravnik, izjavila je: “Volim svoj posao koji radim, radim posao u struci, tako da sam zadovoljan.” Na pitanje čime se bavi, odgovorio je: “Bavim se pravnim poslovima, zapravo izvršenjem, time se bavim kao pravnik.” Prisjećajući se dječjih snova, dodao je: “Jesam, maštala sam da budem glumica, maštala sam da budem književnica, spisateljica, ali eto, nekako igrom slučaja, postala sam diplomirani pravnik.”

Drugi ispitanik je bio manje zadovoljan svojim poslom: “Ja ne znam posao na ovom svijetu da volim raditi.” Upitan o svojim dječjim snovima, odgovorio je: “Pa nisam, prvo sam mislio da ću postati pilot kad budem mlad. Hvala ti da kažem, skoro rano k'o tom poslu k'om sam radio u Crvenoj Zastavi.”

Anketa je pokazala da mnogi građani nisu ostvarili svoje dječje snove, ali su neki pronašli zadovoljstvo u svojim trenutnim profesijama. Detaljnije rezultate ankete možete pogledati u TV prilogu ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *