“Da starimo zajedno”/ BINKU organizovao veče posvećeno penzionerima

819

U velikoj sali Sandžačke demokratske partije koja je postala mesto održavanja značajnih manifestacija održano je veče posvijećeno penzionerima Novog Pazara. Skup pod nazivom „Da starimo zajedno“ organizovao je Bošnjački institut za nauku, kulturu i umjetnost.

Kako je i bilo planirano prostorije Sandžačke demokratske partije postale su centar brojnih dešavanja. Ovog puta u njima su se okupili naši sugrađani u trećoj dobi kako bi dobili sve informacije koje su im potrebne. Okupljenima se ispred Bošnjačkog instituta ali i u ime penzionera obratio Iso Dolovac koji je posebno pohvalio aktivnosti tog udruženja, SDP i direktora PIO Fonda koje se realizuju u ninteresu svih penzionera ovog kraja.

Direktor novopazarskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranja Mirsad Abdurahmanović okupljene penzionere upoznao je sa aktvnostima i planovima za ovu godinu.

Iz Sandžačke demokratske partije poručili su penzionerima da će uvijek posebnu brigu voditi o njima, jer su najstariji Novopazarci svojim radom i znanjem doprinijeli i zadužili cjelokupnu zajednicu.

Nakon izlaganja i tribine druženje penzionera proteklo je uz igranku na kojoj su okupljene zabavljali lokalni volkalni solisti.

 

A. Ni.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *