DAČIĆEV POTPREDSJEDNIK PROGLASIO “UŽIČKU REPUBLIKU”: Prijeti Vučiću da će blokirati autoput (VIDEO)

411

Potpredsjednik Glavnog odbora SPS-a Novica Tončev, partije koju predvodi Ivica Dačić i koja je u protekla dva mandata bila koalicioni partner Vučićevog SNS-a, poručio je danas da će se dešavanja u Beogradu preliti i na jug Srbije tako što će sa pet-šest hiljada ljudi blokirati autoput ukoliko još neko od direktora državnih institucija iz SPS-a bude smijenjen.

Novica Tončev je na sjednici SO Surdulica rekao i to da je ta opština jedina slobodna teritorija u Srbiji, odnosno “užicka republika”, gdje jedino nema mraka i straha.

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je jučer da će svako ko je povezan sa tom strankom, a učestvuje u nasilju tokom protesta u Beogradu, snositi odgovornost.

Dačić je u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, ocijenio da je na djelu pokušaj odvajanja SPS-a od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS).

On je podsjetio da su SPS i on lično prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine i istaknuo da to nema veze s epidemiološkom situacijom, već da je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti.

– Svi moraju da znaju da će svako ko podržava ili učestvuje u ovom nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, bez obzira da li je riječ o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama, snositi odgovornost, biti smijenjen i isključen iz SPS-a, jer se time nanosi šteta Srbiji – upozorio je Dačić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.