DAN USTANKA NARODA U DRUGOM SVJETSKOM RATU! Rasim Ljajić položio vijenac

DAN USTANKA NARODA U DRUGOM SVJETSKOM RATU! Rasim Ljajić položio vijenac

541

Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP), Rasim Ljajić, zajedno sa svojim saradnicima, položio je danas vijenac na spomenik „Bombaš” u Zemunu, povodom obilježavanja 7. jula – Dana ustanka naroda Srbije u Drugom svjetskom ratu.

Ovaj dan, značajan za historiju Srbije, obilježava početak organizovanog otpora protiv fašističkog okupatora tokom Drugog svjetskog rata. SDP Srbije, kako je navedeno u saopštenju, baštini i afirmira antifašističke ideje kao ključne civilizacijske vrijednosti u svijetu.

„Mi smo bili na pravoj strani historije tokom Drugog svjetskog rata, dali smo ogroman doprinos pobjedi nad fašizmom i nemamo čega da se stidimo, već naprotiv – ponosni smo na ono što su naši preci postigli u borbi protiv najvećeg zla u 20. vijeku,“ stoji u saopštenju Socijaldemokratske partije Srbije.

Spomenik „Bombaš” u Zemunu prikazuje stojeću figuru bombaša, borca Narodnooslobodilačke borbe naroda Jugoslavije od 1941. do 1945. godine. Ovaj spomenik je simbol hrabrosti i odlučnosti svih onih koji su se borili protiv fašističke okupacije i dali svoje živote za slobodu.

Rasim Ljajić je ovom prilikom istakao važnost očuvanja sjećanja na antifašističku borbu i njene heroje, kao i potrebu da se ove vrijednosti prenose na buduće generacije. „Antifašizam nije samo historijska činjenica, već i stalna obaveza da čuvamo i branimo slobodu, pravdu i ljudska prava,“ dodao je Ljajić.

Ovo obilježavanje Dana ustanka naroda Srbije u Drugom svjetskom ratu je prilika da se podsjetimo na važnost jedinstva i solidarnosti u borbi protiv svih oblika fašizma i netolerancije. SDP Srbije nastavlja da promoviše ove vrijednosti kroz svoje djelovanje i zalaganje za pravednije društvo.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *