Danas počinju 59. MOSI

Danas počinju 59. MOSI

416

Prijepolje – Na 59. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI), koje počinju sutra u Užicu, očekuje se nikad veći broj sportova i takmičara. Mladi sportisti sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine će se od 10. do 14. jula nadmetati u čak 18 sportskih disciplina, uključujući po prvi put vaterpolo i basket. Prijepolje će imati predstavnike u devet disciplina, a boje opštine branit će ukupno 130 sportista i sportskih radnika.

Velika sportska ekipa iz Prijepolja sutra će krenuti put grada na Đetinji. Član Općinskog vijeća zadužen za sport, Sanel Dizdarević, ističe da je lokalna samouprava obezbijedila kompletnu opremu za sportiste, prevoz, smještaj i ishranu. Također, Dizdarević naglašava da su u opremanju sportista pomogli i sponzori, posebno kompanija MDG.

“Prijepolje će u Užicu predstavljati 130 sportista, koji će se nadmetati u devet sportskih disciplina. Obezbijedili smo kompletnu opremu za sportiste, prevoz, smještaj i ishranu. U kupovini sportske opreme pomogla nam je kompanija MDG, kojoj smo zahvalni na tome. Nadam se da će se naši sportisti u Prijepolje vratiti sa dobrim rezultatima i velikim brojem medalja,” ističe Dizdarević.

Ovo su 59. MOSI po redu, dok će jubilarne 60. igre biti održane idućeg ljeta u Višegradu. Prijepolje se nada da će u petak, kada bude zasjedala Skupština MOSI, dobiti domaćinstvo za 61. igre.

“Nadam se da imamo neophodnu većinu delegata, i da ćemo dobiti domaćinstvo 61. MOSI,” dodaje Dizdarević.

Svečano otvaranje Međuopštinskih omladinskih sportskih igara zakazano je za srijedu, 10. jula u 18 sati na Gradskom stadionu “Radomir Antić” pored Đetinje. U svečanom defileu učestvovat će više od 2.500 sportista iz općina širom regiona, uključujući Arilje, Bajinu Baštu, Zubin Potok, Ivanjicu, Kosjerić, Lučane, Ljuboviju, Novu Varoš, Novi Pazar, Požegu, Priboj, Prijepolje, Sevojno, Sjenicu, Tutin, Čajetinu, Užice, Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Plužine, Pljevlja, Višegrad, Novo Goražde, Foču, Čajniče, Rogaticu, Sokolac, Goražde i općinu Rudo.

Ukupno je prijavljena 321 ekipa, od čega 99 u ženskoj i 222 u muškoj konkurenciji.

Foto: A.Rovčanin

Izvor PPmedia
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *