Danis Tanović: Želim ti mnogo nesporazuma u porodici

1137

Premijerka zvanično raspuštene Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je prije nekoliko dana kako nije pozvana na komemoraciju u Srebrenici, kao i da nije ni planirala da ide.

“Nisam pozvana (na komemoraciju) pa neću ni ići”, rekla je Brnabić novinarima tokom samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Brnabić je istakla kako stalno vraćanje prošlosti ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu, dok je o Srebrenici govorila služeći se terminom “užasni zločin”. Ona je rekla kako namerava da izjavi saučešće porodicama “svih žrtava sukoba” rata u Bosni i Hercegovini.

Naročito problematičan momenat bio je kada je Brnabić rekla kako smatra da bi bilo poželjno da “prestanemo da se vraćamo na nesporazume iz prošlosti”.

Ovakav način govora izazvao je buru reakcija, a naročito oštar je bio proslavljeni bosansko-hercegovački reditelj Danis Tanović

Jučer joj je na svom oficijelnom Twitter profilu odgovorio ugledni bh. režiser Danis Tanović.

“Ani Brnabić želim mnogo nesporazuma u užoj porodici i bliskim prijateljima”, tvitovao je Tanović.

 

I Dragan Bursać je povodom ove izjave Ane Brnabić napisan na svom FB profilu sljedeće:

Ana Brnabić genocid u Srebrenici nazvala nesporazumom. Sad zamislite da bilo koji premijer u svijetu kaže npr. jasenovački nesporazum. Zamislite to umobolno ludilo.

 
3 thoughts on “Danis Tanović: Želim ti mnogo nesporazuma u porodici

  1. Nepoznato

    Sta zna koloska koja ne nosi sta su pilat . Njoj je sve oprosteno. Nedaj boze nikom takav porod. Bruka …!!!

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.