Danka NIJE MOGLA DA ODE DALEKO – Spasilac Gorske službe otkriva KOLIKO DIJETE MOŽE KILOMETARA DA PREĐE?

1335

Dušan Mišić, spasilac Gorske službe spasavanja, dijeli sa “Blicom” svoje stručno mišljenje o tome koliko daleko bi dijete Danke Ilićinog uzrasta moglo da ode. Prema njegovim riječima, pod idealnim uslovima, dijete od 3 do 5 godina može maksimalno da pređe oko 9 kilometara.

Međutim, teren na kojem je Danko poslednji put viđena nije ni blizu idealan. “Za nas odrasle teren nije posebno zahtevan, ali za dvogodišnje dete predstavlja veliki izazov,” objašnjava Mišić, naglašavajući da je teško zamisliti da je Danko mogla daleko odmaknuti.

Tako da devojčica nije mogla da ode daleko – kaže Mišić za “Blic”. Teren ima dijelova koji su eksponirani. Za nas odrasle nije toliko zahtevan, ali je za dijete od 2 godine ovo izuzetno jako težak teren. Svi mi koji smo na terenu ispitujemo svaki detalj na njemu.

Iako se nadamo brzom i srećnom okončanju potrage, Mišićeva izjava baca svetlo na ograničenja koja mala deca imaju u pogledu kretanja na teškom terenu, istovremeno pružajući utehu u verovanju da Danko nije mogla otići predaleko. Dok potraga nastavlja, svaki trag je od suštinskog značaja za uspešno pronalaženje Danke.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *