deda Jovan Jaćović iz Ljuljca.

Deda Ljuljac iz Novog Pazara – “Ja još čaršijam” /VIDEO/

1353

U srcu bogatih pašnjaka, livada, šuma, proplanaka i rijeka Novog Pazara, nalazi se selo Ljuljac, mjesto gdje deda Jovan Jaćović želi ispričati svoju životnu priču, ponekad uz neizbježnu pomoć svog praunuka. Želja za sabiranjem i razumijevanjem duboko je ukorijenjena u njegovom biću, baš kao i znanje o tome šta znači biti uljudan domaćin.

“U životu možemo imati ili nemati sve, ali bitno je biti dobar čovjek. Našu sreću stvaramo radom. Meni nikada nije teško obavljati svoje zadatke. Selo je plodno i rodno. I danas odem na pazarsku čaršiju. Imam 85 godina,” kaže ljubazni deda Jovan iz Ljuljca.

Svaka riječ deda Jovana odražava duboko usađene vrijednosti i način života koji je oblikovao njegov karakter. Selo Ljuljac ne samo da je plodno po pitanju zemlje i poljoprivrede, već je bogato i ljudima koji, poput deda Jovana, čuvaju tradiciju i prenose mudrost s koljena na koljeno.

Deda Jovanov pristup životu, gdje rad i dobrota stoje kao temeljne vrijednosti, inspiracija je mnogima u njegovoj zajednici. Kroz svoju priču, on nas podsjeća da je u srcu svake sreće i uspjeha upravo ono što smo spremni uložiti u njih – rad, ljubav i poštovanje prema drugima.

Iako su godine prošle, deda Jovanova strast prema životu i zajednici u kojoj živi nije jenjala. Njegove posjete pazarskoj čaršiji su više od običnih izleta; one su odraz želje da ostane povezan sa svijetom oko sebe, uprkos promjenama koje dolaze s vremenom.

Život u Ljuljcu, kako ga vidi deda Jovan, nije samo priča o plodnosti zemlje, već i o plodnosti duha i srca. Ono što deda Jovan prenosi svojim praunucima i svima nama je da je ključ sreće i ispunjenog života u našoj sposobnosti da cijenimo i radimo na onome što imamo, da budemo dobri ljudi i da nikada ne zaboravimo vrijednost zajednice. Pogledajte video prilog ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *