Dejan Dragojević planira izgraditi džamiju u svom dvorištu, kako bi imao gdje klanjati

1935

Dejan Dragojević, poznatiji kao bivši učesnik popularnog reality show-a “Zadruga”, nedavno je iznenadio javnost svojom odlukom da promijeni vjeru, prešavši iz Pravoslavne crkve u Islam. Ova promjena nije samo lična, već Dejan ima velike planove koji odražavaju njegovu novu vjeru i želju da podijeli svoje iskustvo s drugima.

Dragojević, koji je također voditelj na Hype televiziji i aktivan YouTuber, otvoreno je govorio o svojoj odluci da prihvati Islam, te je najavio da namjerava da sagradi mini džamiju u svom dvorištu. Ova džamija neće samo služiti kao mjesto za njegove lične molitve, već će simbolizirati njegovu posvećenost novoj vjeri i želju da istraži svoju duhovnost na dubljem nivou.

“Uskoro nam dolazi Ramazan, najljepši i najbolji mjesec,” rekao je Dragojević, izražavajući svoje uzbuđenje za predstojeći sveti mjesec posta u Islamu. Njegov plan da izgradi džamiju u dvorištu dolazi kao odgovor na želju da ima mjesto za molitvu tokom ovog perioda, posebno jer ove godine neće moći da putuje u Saudijsku Arabiju.

Osim planova za izgradnju džamije, Dragojević je također podijelio svoje namjere da se uključi u humanitarne aktivnosti, posebno tokom Ramazana. Najavio je inicijative za prikupljanje sredstava za potrebite osobe, uključujući samohranu majku i mladića u potrebi, pokazujući svoju želju da svoju vjeru praktikuje kroz djela milosrđa i zajedničku podršku.

Dejanova odluka da promijeni vjeru i njegovi planovi za budućnost pokazuju njegovu želju za ličnim rastom i duhovnom evolucijom. Njegova priča nije samo priča o promjeni vjere, već i o transformaciji života kroz duhovnost, zajednicu i humanitarni rad.

Dok Dragojević nastavlja svoj put, njegovi planovi za izgradnju džamije u svom dvorištu i uključivanje u humanitarne aktivnosti služe kao inspiracija za druge da istraže svoju duhovnost i da doprinesu svojim zajednicama na značajne načine.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *