Ðekić: SDP formira vlast u Novom Pazaru i planiramo smjenu 70% kadrova

1337

Novi Pazar – Fahrudin Djekić, član predsjedništva Sandžačke demokratske partije (SDP), najavio je na press konferenciji formiranje vlasti u Novom Pazaru. Djekić je izrazio nezadovoljstvo zbog postizbornih manipulacija i opozicionih pokušaja da ospore izborne rezultate, posebno ističući situaciju u Pešteru gdje su, po njegovim riječima, SPP i SDA manipulisali glasovima.

SDP planira formiranje gradske vlasti sa partnerima iz liste “Novi Pazar ne sme da stane”, a ujedno poziva i ostale stranke na pregovore o formiranju šire koalicije. Pregovarački tim SDP-a sastoji se od Samira Lekića, Albina Šabotića i Vahidina Melajca. Jedan od ključnih uslova tokom pregovora bit će razgovor o Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV), odnosno prekompoziciji većine u vezi sa izbornim rezultatima za BNV, gdje je SDP osvojio najveći broj glasova.

Đekić je takođe najavio opsežne promjene unutar SDP-a, gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, s ciljem unapređenja rada i formiranja nove generacije političara. Otprilike 70% trenutnog kadra bit će zamijenjeno novim licima.

Na pitanje o primarnom uslovu za učešće Stranke pravde i pomirenja ili Stranke demokratske akcije Sandžaka u vlasti u Novom Pazaru, Đekić je naglasio da nije neophodno raskidanje postojeće koalicije u BNV, već razmatranje budućeg funkcionisanja BNV-a.

Đekić je ponovio da je SDP “pobjednik izbora i najjača stranka”, ali priznao da nisu zadovoljni ostvarenim rezultatom. U narednom periodu, planirane su personalne promjene kako u gradskoj upravi, tako i unutar same stranke, mada Đekić nije želio govoriti o konkretnim imenima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *