Delegacija SDP-a položila cvijeće u Pljevljima povodom Dana Sandžaka

Delegacija SDP-a položila cvijeće u Pljevljima povodom Dana Sandžaka

421

PLJEVLJA: U znak sjećanja na 80 godina od osnivanja ZAVNO-a i obilježavanja Dana Sandžaka, delegacija Sandžačke demokratske partije (SDP) iz Novog Pazara odala je počast polaganjem cvijeća ispred Gimnazije u Pljevljima. Ovaj gest simbolizira poštovanje prema historijskom značaju ZAVNO-a i zajedništva naroda Sandžaka.

Delegaciju su činili istaknuti članovi partije: predsjednik Gradskog odbora SDP-a Vahidin Melajac, član Predsjedništva SDP-a Fahrudin Đekić, i predsjednik Foruma mladih Tarik Rupić.

Fahrudin Đekić, u svom govoru, naglasio je važnost priznavanja onih koji su prije 80 godina prepoznali važnost zajedništva i zajedničke borbe protiv fašizma, što je dovelo do osnivanja ZAVNO-a. Ova organizacija je bila ključna u borbi protiv fašističkih snaga i u promociji međuetničke solidarnosti u regiji.

Tarik Rupić se osvrnuo na značaj očuvanja sjećanja na zajedništvo tog vremena, ističući kako su narodi različitih vjeroispovijesti, uključujući Srbe i Bošnjake, tada zajedno stali u borbu za bolji život na teritoriji tadašnjeg Sandžaka. Njegov govor je bio poticaj za današnje generacije da nastave njegovati duh međusobnog razumijevanja i saradnje.

Delegacija SDP-a je tom prilikom čestitala Dan Sandžaka svim Bošnjacima i Bošnjakinjama, kao i ostalim građanima Sandžaka, podsjećajući na važnost zajedničkog sjećanja i buduće saradnje među narodima ovog regiona.

Ova ceremonija ne samo da odražava poštovanje prema historijskom nasljeđu, već i teži ka jačanju mira i zajedništva među svim narodima Sandžaka.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *