Detalji sinoćne likvidacije vođe navijača

Detalji sinoćne likvidacije vođe navijača

582

Detalji likvidacije jednog od vođa “Alkatraza”: Sa sobom imao “tetajac”, pokušao pobjeći od ubicePolicija traga za nepoznatim napadačem koji je na žrtvu ispalio šest hitaca

U pucnjavi koja se dogodila sinoć na Voždovcu, nastradao je Ljubomir Marković Kića, jedan od vođa Partizanove grupe navijača “Alkatraz”. U Markovića je šest hitaca ispalio nepoznati napadač na benzinskoj pumpi u Ulici Grčića Milenka.

On je prije ubistva bio u balonu gdje je igrao fudbal, a ubica ga je čekao ispred objekta, prenosi “Telegraf”. Balon u kojem je Marković bio nalazi se u neposrednoj blizini pumpe na kojoj je preminuo. On je pokušao pobjeći od napadača, ali ga je ubica ipak sustigao. Kako nezvanično saznaju srbijanski mediji, Marković je kod sebe imao pištolj “tetejac”, ali ga nije uspio upotrijebiti.  

U toku večeri bili su pregledani i snimci sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada, ne bi li se identificirao ubica. Kako se nezvanično navodi, na snimcima je moguće vidjeti kako je ubica nakon ubistva pobjegao sa mjesta nesreće.

Policija je vrlo brzo pokrenula akciju i blokirala ovaj dio grada. Policajci su se nakon ubistva bacili u potjeru za crnim BMW H5 šabačkih tablica, kojim je, kako se sumnja, ubica pobjegao sa mjesta zločina. 

Na snagu je stupila i akcija “Vihor”, pa su svi izlazi iz Beograda bili zatvoreni, a pripadnici MUP-a kontrolirali su sva vozila koja su izlazila iz Beograda. Policajci su legitimisali i zaustavljali sve automobile i u neposerdnoj blizini mjesta nesreće.

Navijači Partizana došli su do mjesta gde je ubijen Kića, kako bi saznali da li je istina da je ubijen njihov prijatelj. 

Inače, Ljubomir Marković Kića imao je jednogodišnje dijete, a bavio se i kik-boksom. Javnosti je postao poznat 2009. godine, nakon što je bio osumnjičen za ubistvo Brisa Tatona. Marković je prvo bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Francuza, nakon čega mu je kazna smanjena na 15 godina zatvora, ali je odležao devet godina. Na slobodu je izašao tokom 2017. godine. 

Prije nego što je postao jedan od navijača crno-bijelih, Ljubomir Marković zajedno sa Aleksandrom Vavićem bio je navijač Crvene zvezde. Marković je zajedno sa Damjanom Šobićem, Draganom Miščevićem i Draganom Lovrenom bio optužen za izazivanje nereda na utakmici OFK Beograda i Partizana 2008. godine, i protiv njih je vođena istraga.

Foto Telegraf
Izvor Sandzak Danas/Avaz