Dino je buduća nada sandžačke atletike! Plasman na školsko prvenstvo svijeta u atletici

Dino je buduća nada sandžačke atletike! Plasman na školsko prvenstvo svijeta u atletici

684

Na školskom državnom prvenstvu za osnovne i srednje škole u atletici, održanom u Sremskoj Mitrovici, učenik Ekonomsko – trgovinske škole iz Prijepolja Dino Tumbul osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju u disciplini bacanje kugle. Ovim rezultatom obezbjedio je učešće na Svjetskom prvenstvu u Splitu.

Dino Tumbul iz Brodareva, učenik trećeg razreda Ekonomsko – trgovinske škole, smjer ekonomski tehničar, i član Atletskog kluba „Polet“ atletikom je počeo da se bavi prije samo dvije godine. Za veoma kratko vrijeme, u disciplini bacanje kugle, zabilježio je odlične rezultate. Ličnim rekordom od 15.70 metara, koji je nedavno ostvario na Međuokružnom takmičenju u Priboju, plasirao se na državno prvenstvo u Sremskoj Mitrovici na kojem je, u izuzetno jakoj konkurenciji, osvojio je prvo mjesto, zlatnu medalju i učešće na Svjetskom prvenstvu u Splitu.

Ovo je veoma dobar plasman za mene ali nisam zadovoljan rezultatom jer sam spreman za mnogo više. Nadam se, posle priprema u Baru koje me očekuju, da ću se vratiti sa mnogo boljom formom i da ću pokazati da sam spreman za mnogo bolji i veći rezultat. Konkurencija je bila izuzetno jaka jer su tu bili prošlogodišnji šampion i vicešampion države za mlađe juniore. Ovo je moje najveće odličje do sada i nadam se da ću na Svjetskom prvenstvu ostvariti bolji rezultat nego u Sremskoj Mitrovici. Na meni je samo da treniram – rekao je mladi bacač kugle Dino Tumbul i dodao da je ovo veliki uspjeh i za Ekonomsko -trgovinsku školu jer je on jedini atletičar kome je pošlo za rukom da ostvari ovako veliki rezultat.

Zahvaljujući dobrim prošlogodišnjim rezultatima, kada je osvojio nekoliko medalja, pozvan je na pripreme reprezentacije u Baru, koje će iskoristiti da se što bolje spremi za nastup na Svetskom prvenstvu.

Zahvalan je direktoru Ekonomsko – trgovinske škole Ermedinu Duranu, koji mu je obezbjedio dobre uslove za treniranje i profesoru fizičkog vaspitanja Faruku Solakoviću koji je, kako kaže Dino, prvi prepoznao njegov talenat za bacanje kugle i preporučio ga treneru Atletskog kluba „Polet“ Savu Pušici koji sa njim radi već dvije godine. Veliku podršku ima i od porodice, koja mu daje motivaciju da beleži dobre rezultate. Svjetsko prvenstvo održaće se 13. maja u Splitu. Dinove ambicije su visoke.

Ja idem u Split da pokažem koliko mogu i koliko vrijedim. Nadam se, prvo, da ću ući u top deset, a onda moji fizički parametri govore da bih mogao da se borim i za medalju – optimista je mladi atletičar.

Na državnom prvenstvu u Sremskoj Mitrovici, osim Dina Tumbula, nastupilo je još četvoro mladih atletičara i atletičarki, koji su zabilježili dobre rezultate.
Nikolina Pejatović iz OŠ „Vladimir Perić Valter“ osvojila je treće mjesto u skoku u vis, dok se bronzanim odličjem u bacanju kugle, takođe, okitio Denis Kajević, iz OŠ „Svetozar Marković“ iz Brodareva.Četvrto, odnosno peto mesto osvojili su Maid Preljević i Emir Rovčanin u disciplini skok u vis.

Opoširnije u video prilogu:

Izvor Forum Info