Dino Merlin našao mir u Kur’anu tokom ramazana u Čekrekčijinoj džamiji

1091

Sarajevo – Poznati bosanskohercegovački kantautor, Dino Merlin, uočen je kako sa poniznošću i predanošću prati učenje Kur’ana u Čekrekčijinoj džamiji u Sarajevu ovog ramazana. Umjetnik koji je svojim radom stekao internacionalnu slavu i ljubav publike, dokazuje da uspjeh i priznanja ne mijenjaju ono što je u srcu.

“Duboko sam uvjeren da, bez obzira koliko visoko život nas ponese, nikada ne smijemo zaboraviti korijene i ono što nas čini ljudima,” kazao je Merlin u kratkom razgovoru. “Ovo je vrijeme kada se osvrćemo na ono što zaista vrednujemo, na duhovnost i zajedništvo.”

Ramazan, mjesec posta, razmišljanja i duhovnog pročišćenja, je period kada mnogi muslimani širom svijeta traže unutarnji mir i duhovno usmjerenje. Prizori poput ovog, gdje javne ličnosti djeluju skromno i traže oprost i smiraj, inspirativni su za zajednicu.

“Vjera mi daje snagu. Učenje Kur'ana i trenuci provedeni u džamiji omogućavaju mi da se iznova spojim sa svojom vjerom i da napojim dušu,” izjavio je Merlin, dok je s ostalim prisutnima pratio učenje.

Njegova prisutnost u džamiji je također poziv svima koji su se možda udaljili od zajednice ili duhovnih praksi da se vrate i pronađu utjehu u vjeri. “Neka su naše džamije pune, a duše pune Kur’ana,” poručuje ovaj velikan, koji i pored sve popularnosti, ostaje čvrsto na zemlji.

U trenucima kada svijet brza i kada se često zaboravljaju istinske vrijednosti, Merlinova skromnost i predanost predstavljaju podsjetnik da uspjeh ne znači zaborav na vlastitu duhovnost i zajednicu.

U ovoj svetosti ramazanskog mjeseca, njegov primjer može biti putokaz i inspiracija mnogima da pronađu vremena za mir, refleksiju i obnovu duhovnih veza.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *