Direktor policije nenajavljeno u Novom Pazaru!

Direktor policije nenajavljeno u Novom Pazaru!

753

Direktor policije Vladimir Rebić sastaće se danas, u 10 časova, sa načelnikom Policijske uprave u Novom Pazaru i sa predstavnicima protesta koji se održao u subotu u ovom gradu.

Podsjećamo, više od sto građana protestovalo je u centru Novog Pazara zbog policijske torture koju je doživio Edin Hažović iz tog grada.

Protestanti su nosili parole “Pravda za Limara, “Mi vas plaćamo, vi nas bijete”, “Stop batinašima”, “Tortura”, “Nismo stoka da nas bijete”, a među njima i transparent za nedavno poginulog studenta iz Novog Pazara u Beogradu Ernada Bakana.

Oni su se okupili u centru grada kod gradskog sebilja odakle su došli do policijske uprave Novi Pazar gdje je pretučeni Hadžović na ulaznim vratim ostavio koru od banane, što je sinonim za njegov slučaj.

Među protestantima su bili i čelnici više nevladinih organizacija iz tog grada kao i porodice ranije zabilježenih slučajeva.

Hadžović je rekao da se na ovome neće stati i pojasnio da mu je polomljen nos samo zato što je pokušao da zaštiti djecu koja su te večeri slavila rođendan. Njemu je u bolnici dijagnostikovano da je polomljen nos.

Izvor: Sandžak danas/Indeksonline