DJEČAK TRAKTOROM DO ŠKOLE! Kada su ga novinari pitali šta radi kod kuće – šokirali su se (VIDEO)

1401

Priča o dečaku Predragu Dragojloviću ne prestaje da intrigira javnost otkako je pre izvesnog vremena na televiziji emitovan prilog o njemu. I danas se vodi polemika da li je to što je ovaj mališan tada radio za primer ili osudu.

On je svako jutro u školu dolazio traktorom. Vozio je i svog vršnjaka Mitra. Drugog izbora nije imao, istakao je novinar u reportaži. Četiri kilometra vožnje kroz porušeno selo za njega je sitnica.

Mali Peđa, kaže novinar, malo priča, ali “kada smo ga pitali šta radi kod kuće – šokirali smo se”.

– Tovarim drva – odgovorio je Predrag Dragoljević iz sela Ravno.

I dok se njegovi vršnjaci igraju imitacijama velikih kamiona, Predrag upravlja pravom pravcatom grdosijom.
Svaki njegov pokret je na mestu. Teške balvane slaže kao lego kockice. Mama Milka zahvalna je kupreškom načelniku Stjepanu Hercegu za pomoć pri obnovi kuće. Još kad bi se neko sjetio podmiriti tošak goriva za vožnju traktorom do škole – navodi se u prilogu.

Kao što rekosmo, rasprave se na društvenim mrežama ne smiruju. Ima onih koji osuđu, ima onih koji brane.

Vi što kažete da je za osudu niste čuli kad na početku snimka kaže “drugog izbora nema”. Tako da umjesto što osuđujete sve, nađite lijepo stranicu SrbizaSrbe pa donirajte tih 500-1000 dinara koje tako olako dajete u kafiću – navodi se u jednom komentaru, a na njega se nadovezuje drugi:

Nije ni za primjer a ni za osudu, to je njihov život. Očigledno žive u surovim uslovima gdje borba počinje od malih nogu. Biće od njega jednog dana dobar čovjek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novica Brajović (@trkacko_pile)

(Kurir)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *