Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

“Đerlek misli da smo mi budale da povjerujemo u njegove priče”

598

U Novom Pazaru danas je održan četvrti protest građana koji traže punu istinu o broju umrlih i inficiranih koronavirusom u Sandžaku, kao i ostavku koordinatora Opšte bolnice u tom gradu Mirsada Đerleka.

Oko 50 građana okupilo se ispred Opšte bolnice noseći transparente na kojima su bili ispisani zahtjevi za smjenu Đerleka, smjenu Kriznog štaba grada, jasan uvid u donacije i broj preminulih, kao i poruke zahvalnosti donatorima, volonterima, medijima koji su  nezavisno izvještavali o cijeloj situaciju.

Edib Mušović, umjetnik iz Novog Pazara, drugi put je na protestu. Kaže da je došao kako bi svojim prisustvom pokušao da da utiče na Đerleka da uradi ono što je obećao kada je postavljen na tu funkciju.

“Rekao je da će da pokrene istragu o 70 radnika Opšte bolnice u Novom Pazara koji su uzeli bolovanje, obećao da će da proveri sva dokumenta –  ko je testiran na koronavirus, ko je stvarno bio zaražen i da će svakog ko bude lažirao bolovanje otpustiti sa posla”, rekao je Mušović za Nova.rs.

Da li Đerlek misli da može tako da priča šta hoće i posle da ćuti , misli li on da smo mi budale da poverujemo u njegove priče, upitao je Mušović, poručivši mu da “bude transparentan jer je ovo mali grad i sve se zna”.

Među okupljenim građanima bilo je dosta mladih,  a među njima i Rešad Mekić  koji je danas došao prvi put jer mu je, kako kaže, stalo do ovog grada

“Meni niko nije umro niti je bio bolestan od korone hvala Bogu, ali to ne znači da treba da sedim kući i ćutim. Umirao je moj grad i moji ljudi, ja sam zbog njih ovdje, ne zanima me ni Ljajić, ni Ugljanin, a ni Zukorlić. Zanimaju me samo moji ljudi, moji Pazarci i Srbi i Bošnjaci”, rekao je Mekić za Nova.rs..

Okupljeni građani najavili su novi protest za nekoliko dana u centru grada, a do tada će se svakodnevno u 17 časova  okupljati ispred Uprave Opšte bolnice Novi Pazar, kako bi tražili odgovornost i smjenu Kriznog štaba grada i koordinatora bolnice Mirsada Đerleka.

“Mi hoćemo direktora bolnice koji će ovom haosu da stane na put, hoćemo direktora koji neće da nas laže. Nemamo ništa lično, ni protiv Đerleka ni Mahmutovića, ko god da dođe na mesto direktora moraće da promeni ovo stanje u kojem smo se našli. Mi smo tu, borićemo se svakog dana. Ovo je protest za naše umrle, za sve nas”, rekao je Aladin Paučinac na kraju protesta

Izvor: Nova.rs

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *