Đerlek: Mnogo dezinformacija o slučaju sestre Gujanica iz Sjenice

768

U protekla tri dana, jedna osoba je izgubila bitku sa koronavirusom u Novom Pazaru. Ohrabruju i podaci da je broj prijema u Opštu bolnicu, manji od broja otpusta: 11 prema 13. Ljekari iz Novog Pazara i Sjenice objašnjavaju šta se tačno dogodilo u vezi sa slučajem smrti medicinske sestre Slavice Gujanice.

Đerlek je konferenciju sazvao zbog, kako kaže, dezinformacija o smrti medicinske sestre Slavice Gujanice iz Sjenice, koja je navodno transportovana u Opštu bolnicu gdje joj nije ukazana medicinska pomoć niti je smještena, iako je imala težu kliničku sliku.

Prema tim dezinformacijama vraćena je za Sjenicu gdje joj se stanje pogoršalo a preminula je na putu ka ZC Užice.

“Upućena je na hospitalno liječenje na pulmološko odjeljenje OB Novi Pazar. Tamo je pregledao dr Asim Leković. Predložena je hospitalizacija koju je naša koleginica, sad već pokojna, odbila”, navodi Đerlek.

Da je Gujanica samovoljno odlučila da ne ostane hospitalizovana u Novom Pazaru, već da samostalno sprovede kućno liječenje koje je rezultiralo pogoršanjem nakon 48 sati, potvrđuju i zamjenik direktora Doma zdravlja u Sjenici Fuad Ćatović ali i vozač Hitne pomoći koji je transportovao nazad u Sjenicu.

“Koleginicu Jasminu je zvala Slavica mobilnim telefonom i rekla: Ja idem kući. Vratili smo se na pulmologiju, uzeli je, odveli je kući. Ona je nastavila liječenje u kućnim uslovima ta tri dana. U popodnevnim časovima 16., zatražena je intervencija Hitne pomoći iz Sjenice, uputili su je hitno za Užice i ona taj put nije izdržala”, navodi Dejan Kovačević, vozač Hitne pomoći DZ Sjenica.

Gujanica je preminula na putu za Užice od komplikacija izazvanih koronavirusom. Požrtvovano i bez predaha je radila na prijemu kovid pacijenata gdje se, najvjerovatnije, i zarazila.

IZVOR: RTS

AUTOR: DUŠAN JEMUOVIĆ
One thought on “Đerlek: Mnogo dezinformacija o slučaju sestre Gujanica iz Sjenice

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *