Đerlek obmanuo odbornike i javnost Novog Pazara”

632

Član Gradskog vijeća Novog Pazara,Ermin Đerlek, obmanuo je odbornike lokalnog parlamenta i ovdašnju javnost time što je u biografiji naveo da je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu što je, prema informacijama do kojih je radio Sto plus došao, netačno.

Naime, Đerlek je u biografiji dostavljenoj Skupštini Novog Pazara prilikom njegovog izbora naveo da je na toj visokoškolskoj ustanovi diplomirao na smjeru stomatologija, dok na zvaničnom sajtu lokalne samouprave, u sekciji posvećenoj Gradskom vijeću, samo piše da je doktor stomatologije.

Međutim, sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu našem radiju je odgovoreno da je Ermin Đerlek “student na studijskom programu integrisanih akademskih studija stomatologije,  koje nije završio”.

Foto Radio sto plus

Biografija dostavljena Skupštini Novog Pazara

Kako posedovanje fakultetske diplome nije uslov za obavljanje te funkcije nejasno je zbog čega je Đerlek obmanuo odbornike Skupštine Novog Pazara, koji su ga na sednici 11. marta izabrali za člana Gradskog veća, ali i javnost navodeći neistinite podatke o svom obrazovanju.

Ermin, sin osnivača Sandžačke narodne partije Mirsada Đerleka, zadužen je za resor lokalnog ekonomskog razvoja, ali je sporno koliko on kao student stomatologije (ranije završio srednju medicinsku školu) može doprinijeti razvoju ekonomski nerazvijenog Novog Pazara.

Foto Radio sto plus

On je više od godinu dana bio pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, zadužen za oblast zaštite životne sredine.

Za člana Gradskog veća izabran je nakon ostavke partijskog kolege Ervina Čašića, diplomiranog ekonomiste, koji je kasnije postavljen na Đerlekovo mesto pomoćnika gradonačelnika.

Foto Radio sto plus

Ni nakon višednevnog čekanja, od Đerleka nismo dobili odgovor na pitanje zbog čega je dao lažne podatke o svojoj školskoj spremi. Javnost je ostala uskraćena i za odgovor o tome da li će zbog toga podnijeti ostavku.

N. Kočović

Preuzeti tekst od Radia sto plus