Djever povrijeđene žene: “Moja snaha je svoj život žrtvovala za svoje dijete…”

231

Teška saobraćajna nezgoda, koja se dogodila juče u Selakovcu, uznemirila je javnost u Novom Pazaru i pokrenula niz pitanja koja se odnose na regulisanje saobraćaja u gradu. Građani traže što hitnije postavljanje usporivača brzine u Dubrovačkoj ulici, a nadležni iz Gradske uprave apeluju na republičke institucije da dozvole postavljanje ležećih policajaca i na putevima drugog reda, naročito u zoni škola.

Uznemirujući snimak saobraćajne nezgode u kojoj je teško povrijeđena dvadesetsedmogodišnja žena zabrinuo je građane Novog Pazara. Oni smatraju da je ta situacija zapravo velika opomena, kako za vozače da savesno voze i poštuju ograničenje brzine u naseljenim mjestima, tako i za nadležne službe da što hitnije pristupe rješavanju što bezbjednije regulacije saobraćaja u gradu.

Novopazarci su danas zakazali blokadu puta i protest ispred Policijske uprave. Skupovi nisu održani. Na društvenim mrežama, na kojima se masovno pozivalo na okupljanja, piše da je drugi skup zabranjen.

U porodici povrijeđene žene kažu da je saobraćajni haos u Dubrovačkoj ulici svakodnevica, te da neće odustati od inicijative da se postave ležeći policajci u tom dijelu grada.

”Svi mještani su upoznati sa problemima prebrze vožnje. Vozi se, kao što snimak potvrđuje, i do 200 kilometara na sat. Moja snaha je svoj život žrtvovala za svoje dijete, koje je, hvala Bogu, uspjela da spase”, kaže djever povrijeđene žene, Elvis Redžović.

Iz Savjeta za bezbjednost saobraćaja Grada Novog Pazara apeluju na republičke institucije, koje su nadležne za puteve drugog reda, da dozvole regulaciju saobraćaja, naročito u zoni škola.

”Osnovni problem je što Grad Novi Pazar ima sedam osnovnih škola koje su u neposrednoj blizini državnih puteva. Mi kao lokalna samouprava nemamo ingerencije da na državnim putevima postavljamo ležeće policajce. To je, po mom mišljenju, jedan veliki nedostatak u sistemu cijele države”, izjavio je ispred ispred Gradskog savjeta za bezbjednost saobraćaja, Mirsad Jusufović.

Kako saznajemo od ljekara novopazarske Opšte bolnice, povrijeđena žena je uspješno operisana u kragujevačkom Kliničkom centru. Trenutno se nalazi na Odjeljenju intenzivne nege, ali njeno zdravstveno stanje je i dalje kritično.

Izvor: Sandžak danas/RTV
3 thoughts on “Djever povrijeđene žene: “Moja snaha je svoj život žrtvovala za svoje dijete…”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.