Đukanović ne priznaje poraz: Borba za većinu još uvijek traje

174

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pojavio se na konferenciji za medije u izbornom štabu DPS-a i rekao da je ta stranka osvojila 30 mandata, a sa tradicionalnim partnerima 40, ali da borba za većinu u parlamentu još traje.

“Prebrojano je 90 posto glasova i rezultat DPS-a je oko 145.000 glasova i 30 mandata. To znači da je Demokratska partija socijalista najjača partija u državi, po glasovima i po mandatima. Teško je saopćiti nešto što je pouzdana informacija, ali je jasno da sa tradicionalnim partnerima imamo 40 mandata u parlamentu, što znači da borba za većinu još uvijek traje”, rekao je Đukanović.

Kako je rekao, DPS je spreman da prizna rezultate koji bi bili protiv njihovih poitičkih očekivanja.

“ipak, sačekat ćemo finalno prebrojavanje i zvanične rezultate Državne izborne komisije da bismo vidjeli kome ide presudi 41. mandat u parlamentu”, zaključio je Đukanović.

Podsjetimo, opozicija okupljena u tri koalicije proglasila je pobjedu na paralmentarnim izborima nakon što je uspjela okupiti 42 mandata u parlamentu. Po njihovoj računici, Đukanovićeva koalicija i partneri imaju snage za samo 39 mandata što ih šalje u opoziciju prvi put nakon 30 godina.

Foto CdM