Đukanović: Žele da naprave velikosrpski trougao Beograd – Podgorica – Banja Luka

922

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dao je veliki intervju za portal Pobjeda, u kojem govori o novoj fazi hibridnog rata i poručuje: Ovo je rat protiv Evrope i NATO“, pojašnjava koje je upućena poruka da će se Crna Gora braniti i šumom, te ističe da su vrh SPC je, kao i DF, instrument za manipulativno upravljanje od strane državnog vrha Srbije….

Crnogorsko iskustvo odnosa građana prema državi zaista je jedinstveno“, kaže za Pobjedu predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i nastavlja:

„Teško je naći sličan primjer društva u kojem je gotovo polovina građana tako strasno radila protiv postojanja vlastite države. Nadogradnja te specifičnosti je da oni koji su javno i ubijeđeno dokazivali da nezavisna Crna Gora ne treba da postoji, sada žele da njome upravljaju.

Zahvaljujući volji građana iskazanoj na poslednjim parlamentarnim izborima, markantno obilježenim nezapamćenim uplivom stranih i kleropolitičkih domaćih interesa, tu su priliku i dobili“.

Kako biste ocijenili dosadašnju saradnju sa premijerom i ministrima?

Đukanović: Uslov uspješne kohabitacije je da, saglasno Ustavu i zakonima, uvažimo nadležnost predsjednika i Vlade. Naši pristojni politički razgovori snažno su obilježeni činjenicom da je DPS odmah priznala rezultate izbora i obezbijedila neometanu tranziciju vlasti. Na iskazanom nivou demokratske kulture Crnoj Gori bi danas mogla pozavidjeti i društva sa neuporedivo dužom demokratskom tradicijom.