Dodik: Srpski narod nije zadovoljan što smo izgubili Sarajevo

132

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, čovjek sa američke crne liste je nakon sastanka sa zvaničnicima Srbije rekao da je zahvalan na pomoći Srbije Republici Srpskoj.

Istakao je da je to poruka našem narodu, da Srbija misli o Republici Srpskoj i želi da podrži narod na prostoru Srpske.

– Veoma smo zadovoljni razgovorima. Bili su veoma uspješni. Zahvalni smo za podršku koja dolazi od Vučića i njegovog tima – rekao je Dodik, te dodao da su njihovi sastanci, sastanci kontinuiteta.

On je naveo da je ranije predsjedniku Srbije dostavljen dokument, u kojem se ukazuje na težak položaj Republike Srpske unutar BiH zbog intervencionizma visokih predstavnika, međunarodne zajednice i Ustavnog suda BiH.

– Inicirao sam te teme. Želio sam da upoznam predsjednika Srbije o tome. Naša politika je politika mira i mi tražimo da mir bude trajan i stabilan. Naša politika nije rat – poručio je Dodik.

Naglasio je da Srbija kao potpisnik Dejtona treba da bude upoznata sa situacijom u BiH.

– Moram reći da srpski narod nije zadovoljan što smo izgubili Sarajevo, čiste srpske opštine, ali smatramo da bez obzira na ono što nam je bolno, treba da imamo mir – dodao je.

Rekao je i da se u BiH sprovodi haranga protiv Republike Srpske.

– Tražim od Vučića da nam garantuje da se naš status nece ugrožavati silom, zahvalan sam mu jer je rekao da neće više biti pogroma Srba i da Srbi moraju da se angažuju na tom pitanju – istakao je Dodik.

Poručio je da je njegova obaveza da štiti status Srpske.