Doktorka iz Kraljeva uzela godišnji odmor i samoinicijativno došla u Novi Pazar

1103

Uz riječi “Ja ću svoj odmor da koristim kako želim” pozdravila se sa svojom porodicom i otišla u epicentar zaraze – grad u kome je samo sinoć preminulo 10 ljudi.

Dr Slađana Petrović Ćika, specijalista anesteziologije i reanimatologije, zaposlena u Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu, samoinicijativno je riješila da se uhvati u koštac s patnjom 374 pacijenta zaražena korona virusom koji se liječe u Novom Pazaru.

Uz riječi “Ja ću svoj odmor da koristim kako želim” pozdravila se sa svojom porodicom i otišla u epicentar zaraze grad u kome je samo sinoć preminulo 10 ljudi.

Na taj način dr Petrović Ćika postala je jedan od najsvjetlijih primjera ljekara koji je položio Hipokratovu zakletvu u Srbiji.

– Specijalista anesteziologije sa reanimatologijom je otišla da volontira u Novi Pazar, da pomogne našim prijateljima i kolegama – napisala je ponosno Slađanina ćerka.

Dr Petrović Ćika juče nije željela da komentariše razloge zbog kojih se odlučila da ode u jedno od najgorih žarišta korone u Srbiji.

– Vratila sam se iz treće smjene. Došla sam iz privatnih razloga, ali sada nije trenutak da pričam o tome. Možda jednom kad sve ovo prođe – rekla je skromno.

Njen dobrovoljni odlazak iz Kraljeva u Novi Pazar nije iznenadio one koji je poznaju, jer je ova hrabra žena svojevremeno čak dvije godine provela na ratištu u Krajini.

– Slađana je u Novi Pazar otišla inkognito, takoreći da niko ne zna, a ja sam izričito bila protiv toga. Na ratištu je pomagala ranjenicima, a borci su je, zbog njene upornosti i hrabrosti, tada prozvali Kosovka Devojka – rekla je njena majka Gordana Petrović, prenosi Republika.

Dodala je i da je Slađana veliki borac, a na hrabrosti joj se čak dive i mnogi pripadnici muškog pola.

– Starija ćerka joj je takođe ljekar, trenutno se nalazi na specijalizaciji i majka je i njoj i njenoj mlađoj sestri svetao primjer i u životu i u profesiji. Ja sam, iskreno, ljuta što Slađana po ko zna koji put mora da reskira svoj život, ali ona je jednostavno takva osoba – dodala je Gordana.

Mirsad Đerlek, koordinator novopazarske bolnice, rekao je da je i sam bio iznenađen kada ga je koleginica pozvala i ponudila pomoć.

– Nisam mogao da vjerujem da postoje takvi ljudi. Rekao sam joj da nemam riječi kojima bih mogao da joj se zahvalim i odužim se. Upravo ta hrabrost i jedinstvo kod ljudi, koji ne gledaju ni ko je koje vjere, pomoći će nam da izađemo iz svih ovih problema – rekao je Đerlek i dodao da s druge strane ima i onih zdravstvenih radnika koji izbjegavaju svoje obaveze, zbog čega je juče uputio 25 riješenja sa upozorenjima zaposlenima koji se nalaze na sumnjivim bolovanjima.

(Telegraf.rs)
One thought on “Doktorka iz Kraljeva uzela godišnji odmor i samoinicijativno došla u Novi Pazar

  1. Nepoznato

    Svaka joj cast. To je ljutskos i humanost…
    Sa takvim srbima mi i hocemo pravdu i pomirenje. Srbija ima puno takvih ali su skriveni i sa strane jer na vlasti su oni isti koji su cinili genocide i zlocine zarad velike Srbije tj sa cinjem vladanja na cijeloj teritoriji SFRJ…

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.