Doktorka iz Kraljeva uzela godišnji odmor i samoinicijativno došla u Novi Pazar

161

Uz riječi “Ja ću svoj odmor da koristim kako želim” pozdravila se sa svojom porodicom i otišla u epicentar zaraze – grad u kome je samo sinoć preminulo 10 ljudi.

Dr Slađana Petrović Ćika, specijalista anesteziologije i reanimatologije, zaposlena u Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu, samoinicijativno je riješila da se uhvati u koštac s patnjom 374 pacijenta zaražena korona virusom koji se liječe u Novom Pazaru.

Uz riječi “Ja ću svoj odmor da koristim kako želim” pozdravila se sa svojom porodicom i otišla u epicentar zaraze grad u kome je samo sinoć preminulo 10 ljudi.

Na taj način dr Petrović Ćika postala je jedan od najsvjetlijih primjera ljekara koji je položio Hipokratovu zakletvu u Srbiji.

– Specijalista anesteziologije sa reanimatologijom je otišla da volontira u Novi Pazar, da pomogne našim prijateljima i kolegama – napisala je ponosno Slađanina ćerka.

Dr Petrović Ćika juče nije željela da komentariše razloge zbog kojih se odlučila da ode u jedno od najgorih žarišta korone u Srbiji.

– Vratila sam se iz treće smjene. Došla sam iz privatnih razloga, ali sada nije trenutak da pričam o tome. Možda jednom kad sve ovo prođe – rekla je skromno.

Njen dobrovoljni odlazak iz Kraljeva u Novi Pazar nije iznenadio one koji je poznaju, jer je ova hrabra žena svojevremeno čak dvije godine provela na ratištu u Krajini.

– Slađana je u Novi Pazar otišla inkognito, takoreći da niko ne zna, a ja sam izričito bila protiv toga. Na ratištu je pomagala ranjenicima, a borci su je, zbog njene upornosti i hrabrosti, tada prozvali Kosovka Devojka – rekla je njena majka Gordana Petrović, prenosi Republika.

Dodala je i da je Slađana veliki borac, a na hrabrosti joj se čak dive i mnogi pripadnici muškog pola.

– Starija ćerka joj je takođe ljekar, trenutno se nalazi na specijalizaciji i majka je i njoj i njenoj mlađoj sestri svetao primjer i u životu i u profesiji. Ja sam, iskreno, ljuta što Slađana po ko zna koji put mora da reskira svoj život, ali ona je jednostavno takva osoba – dodala je Gordana.

Mirsad Đerlek, koordinator novopazarske bolnice, rekao je da je i sam bio iznenađen kada ga je koleginica pozvala i ponudila pomoć.

– Nisam mogao da vjerujem da postoje takvi ljudi. Rekao sam joj da nemam riječi kojima bih mogao da joj se zahvalim i odužim se. Upravo ta hrabrost i jedinstvo kod ljudi, koji ne gledaju ni ko je koje vjere, pomoći će nam da izađemo iz svih ovih problema – rekao je Đerlek i dodao da s druge strane ima i onih zdravstvenih radnika koji izbjegavaju svoje obaveze, zbog čega je juče uputio 25 riješenja sa upozorenjima zaposlenima koji se nalaze na sumnjivim bolovanjima.

(Telegraf.rs)