Donald Trump danas u 17:30 objavljuje veliko otkriće o koronavirusu

854

Američki predsjednik Donald Trump održat će vanrednu konferenciju za medije na kojoj će objaviti veliko otkriće o virusu korona, najavila portparolka Bijele kuće Kayleigh McEnany.

Konferenciji će prisustvovati ministar zdravlja Alex Azar i komesar američke Agencije za hranu i lijekove Steven Hahn.

“Konferencija za novinare predsjednika Trumpa o velikom otkriću u vezi sa kineskim virusom bit će održana u 18:00 sati (po lokalnom vremenu)”, napisala je McEnany na Twitteru.

Kako je objavljeno na Trumpovom Twitteru, u pitanju su dobre vijesti, a konferencija će biti održana u 17:30, odnosno pola sata prije ponoći po našem vremenu.

Prema pisanju Financial Timesa, Trumpova administracija razmatra korištenje ubrzane eksperimentalne vakcine protiv koronavirusa u SAD-u, a sve bi se trebalo desiti prije izbora 3. novembra.

Ovu vakcinu razvijaju kompanija Astra Zeneca i Univerzitet Oxford.

Prema jednoj od opcija koju razmatra administracija, američka Uprava za hranu i lijekove dala bi “ovlaštenje o vanrednoj upotrebi” potencijalne vakcine u oktobru.

Ranije je objavljeno da Trump pritišće zdravstvene vlasti da što prije razviju i odobre vakcinu protiv koronavirusa.

Trump je rekao da se nada da će se vakcina proizvesti do predsjedničkih izbora, ali stručnjaci upozoravaju da bi svako političko upletanje u testiranje vakcine i proces odobrenja mogao dovesti u pitanje tu vakcinu i ugroziti njegovu sigurnost i legitimnost.

Epidemija koronavirusa u SAD-u je odnijela više od 175 hiljada života a oboljelo je više od 5,6 miliona ljudi.

Izvor: Klix.ba/SRNA
One thought on “Donald Trump danas u 17:30 objavljuje veliko otkriće o koronavirusu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *