Dr Azra Dreković: Smanjuje se broj novooboljelih u Tutinu

760

Portparolka Doma zdravlja u Tutinu Azra Dreković rekla je danas da je trenutna epidemiološka situacija u ovom gradu mnogo bolja, i da je sve manje novooboljelih od korona virusa.
Ona je za radio Sto plus izjavila da se smanjuje i broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom kojima nije neophodan transport u druge zdravstvene ustanove.

“Ohrabrujuća vijest je što ovih dana nije bilo ni jednog transporta u druge zdravstvene ustanove, i što smo sve pacijente koji su se javljali mogli da zbrinemo u našoj dnevnoj kovid bolnici. Iako je situacija bolja nije vrijeme za opuštanje, već je i dalje neophodno strogo pridržavanje svih mjera“, dodala je Dreković.

Navodi da je i broj smrtnih slučajeva, kao i pacijenata sa teškim upalama pluća u posljednjih nekoliko dana dosta manji.

“Tokom jučerašnjeg dana urađeno je 29 rentgenskih snimaka pluća od kojih nije bilo ni jedne pneumonije. Još uvijek nismo dobili novi rentgen aparat, dok ostale neophodne opreme i testova imamo dovoljno“, rekla je Dreković.

U tutinskoj kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 48 pacijenata, a urađena su i 42 serološka (brza) testa iz krvi od kojih je 25 bilo pozitivno.

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *