Dr. Muratović: Politika SDA šizofrena – u Pazaru protest, a u Tutinu doček

752

Protesna šetnja koju je SDA Sandžaka oragnizirala u Novom Pazaru bila je jedna od tema o kojoj su raspravljali odbornici na posljednjem skupštinskom zasijedanju. Odbornik SDA Sadnažaka Nafilj Sejdović kazao da su na ovaj način ukazali na probleme Bošnjaka, sa druge strane odbornik SPP-a dr. Admir Muratović istakao da je politika SDA Sandžaka šizofrena jer u Novom Pazaru protstuju protiv Vučića a u mu Tutinu organiziraju doček.

„Svjedoci ste da smo mi prije par dana, tačnije u subotu uvečer, organizirali protest „Za sigurnu budućnost“ i jedan od ciljeva tog protesta je da skrenemo pažnju kako domaćoj tako međunarodnoj javnosti, da ovdje postoji diskriminacija Bošnjaka, što se tiče zapošljavanja u sudstvu, policiji, tužilaštvu i službama sa javnim ovlašćenjem.“  kazao je odbornik SDA Sandžaka Nafilj Sejdović.

„Ja od vas sada tražim samo doslednost, ne možete u Novom Pazaru biti protiv Aleksandra Vučića a u Tutinu mu organizirati veličanstven doček. Samo se odlučite jeste li za Aleksandra Vučića i u Pazaru gdje ste na vlasti sa Aleksandrom Vučićem. Ja samo tu političku šizofreniju ne mogu da razumijem. Jeste li u Prijepolju s Vučićem, jeste li u Sjenici s Vučićem, jeste li u Novom Pazaru s Vučićem, jeste li i u Tutinu iako Vučić nema nijedan glas zvanično. Pa kaže čovjek “Sad ja znam što mi je Mašo” organizirao ovakav doček.“ kazao odbornik SPP-a dr. Admir Muratović.