Dr Zdravković: Korona je veliki šok za organizam

848

BEOGRAD – Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković izjavila je večeras da je u prethodna 24 sata u toj ustanovi pregledano 45 pacijenata, od kojih je svaki četvrti imao indikacije za hospitalno liječenje. To je, kaže, drastičan pad u odnosu na jul kada je dnevno pregledano i po 200 ljudi. Svaki deseti pacijent je na intenzivnoj nezi, rekla je Zdravkovićeva za RTS, navodeći da je najveći broj njih u stabilnom stanju.

Prema njenim riječima, najmlađi pacijent ima 21 godinu, a prosječna starost obolelih je oko 50 godina. Kada je riječ o mogućim posledicama po srce, Zdravkovićeva je rekla da se one javljaju kod “ne malog broja pacijenata”.

“Imamo povratnika, 32 godine, ima kratak dah, tahikardiju. Poruka onima koju si preležali koronu je da izlaskom iz bolnice liječenje nije završeno, nastavlja se terapija koju preporuči lekar na otpusnoj listi. Korona je veliki šok za organizam i treba mu dati mjesec-dva da se vrati u ono stanje u kom je bilo i izbegavati drastičnu fizičku aktivnost”, poručila je dr Zdravković.

Ističe da su poslednje brojke o toku epidemije lepe vesti za sve nas, ali da nas one moraju motivisati da nastavimo da se pridržavamo mj era.

Od kraja juna do sada KBC Bežanijska kosa je zbrinula oko 1.000 kovid pozitivnih pacijenata.

sandzakdanas.rs/Tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *