Dr. Zukorlić – Ugljanin dobio podršku Beograda, jer im još malo treba

847

Nosilac te liste Muamer Zukorlić u svom obraćanju nakon završetka prve sjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća kazao da je ova sjednica obilovala nepravilnostima, jer nije usvojen Poslovnik i vijećnicima nije bilo dozvoljeno da diskutuju, te da je samim tim izbor Džudža za predsjednika BNV u suprotnosti sa tim dokumentom.

Kazao da je koalicija lista “Samoopredjeljenje” (SDA) i “Vakat je” (SDP) očekivana, te da je dogovorena još prije dvije godine.
“Uz svu ideološku kontradiktornost na relaciji Ugljanin– Ljajić ova većina nije iznenađenje.”

Beograd podržao Ugljanina

Akadmenik Zukorlić kazao da se danas pokazalo da je Ugljanin dobio podršku Beograda.

“I ova beogradska vlast za koju sam optuživan da je meni dala podršku, vidite da mi nije dala podršku, nego je dala podršku Sulejmanu Ugljaninu preko Rasima Ljajića, dakle neka se zna da je Beograd podržao ovu većinu sa Ugljaninom i Džudžom, dakle to su činjenice. “

“On je dobio podršku potredsjednika Vlade Rasima Ljajića čime se zapravo pokazuje da je u pitanju jedna strana i da nekom u Beogradu treba Ugljaninova politika kako bi se regrutovale durge politike. Novi predsjednik je prije par dana objavio kartu rasparčane Srbije 2025. godine, vidjećemo kako će to da teče, da li će to Ljajić da podržava”, rekao je Zukorlić.

Muftija Zukorlić je novinarima rekao da će njegova lista biti korektna opozicija, koja će govoriti šta misli, a da od vladajuće većine i novog predsjednika BNV očekuje da ostanu dosljedni svojoj politici.

izvor: SANA