Drama na trci u Njemačkoj: Vozač Sakib A. (24) poginuo nakon što je prošao cilj

5025

U teškoj nesreći koja se odigrala na trci SCC 500 “Rolling 50/1000” u Cvajbrikenu, Švajcarac Sakib A. (24) izgubio je život nakon gubitka kontrole nad svojim audijem TTRS.

Nesreća se dogodila neposredno nakon što je Sakib prošao ciljnu liniju. Ovaj mladi entuzijasta, iako amaterski vozač, pokazivao je profesionalne performanse. U junu mjesecu postavio je impresivan rekord vozeći svoj audi brzinom od 316 km/sat.

“Volio je svoj audi. Nekoliko puta je učestvovao u ovoj i sličnim trkama, nikada nije imao problema”, sa tugom se prisjeća Sakibov brat Elvir (32). Dodaje: “Iza sebe je ostavio dvojicu braće, pet nećaka i roditelje. Osjećam ogromnu prazninu.”

Prema informacijama sa lica mjesta, nesreća se dogodila na stazi koja se nalazi na aerodromu. Sakib se natjecao u ubrzanju svog audija protiv drugog takmičara. Nakon prolaska ciljne linije, iz nepoznatih razloga, izgubio je kontrolu nad vozilom, više puta se prevrnuo te ispao iz automobila.

Na stazi su se odmah pojavile ekipe hitne pomoći. “Uprkos brzoj reakciji i ukazanoj prvoj pomoći, mladom vozaču nije bilo spasa, umro je od teških povreda koje je zadobio”, izjavio je portparol policije.

Organizator trke, Peter Klajn (57), još uvijek je u šoku. “Nakon što je prošao cilj, izgubio je kontrolu nad vozilom, još uvijek ne znam kako. Tu, na stazi, je bila i ekipa hitne pomoći, koji su dali sve od sebe, ali je on umro na licu mjesta. Čak smo pozvali i spasilački helikopter, ali nije mu bilo pomoći”, izjavio je Klajn.

Sva naredna takmičenja su otkazana dok traje istraga o uzrocima nesreće.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.