Drama u autobusu na putu prema Novom Pazaru: Fahrudinu spasili život dr.Milivojević i dr Koprivica

7842

Rano jutro na magistralnom putu koji povezuje Beograd i Novi Pazar bilo je pozornica prave drame koja je mogla završiti tragično da nije bilo prisebnosti i brze reakcije vozača autobusa, Fahrudina P. (59). Dok je vozio autobus pun putnika, Fahrudin je odjednom osjetio jak bol u prsima, što je bio uvod u potencijalnu katastrofu.

Dok je prolazio kroz Gornji Milanovac, umjesto da ignoriše simptome, Fahrudin je donio ključnu odluku koja će se pokazati kao spasilačka – odlučio je stati kod lokalne bolnice. Zahvaljujući toj odluci, naišao je na dva iskusna kardiologa, dr Radisava Milivojevića i dr Zorana Koprivicu, koji su odmah prepoznali ozbiljnost situacije. Utvrdili su da je došlo do pucanja torakalne aorte, stanje koje bez brze intervencije može imati smrtonosni ishod.

Nije bilo vremena za oklijevanje. Uz maksimalnu brzinu i profesionalnost, Fahrudin je prebačen u Klinički centar Dedinje, gdje je operisan. Zahvaljujući brzoj reakciji i stručnosti medicinskog tima, ugrađen mu je graft, čime je njegov život spašen. Informacije koje dolaze govore da se Fahrudin probudio iz anestezije i da se oporavlja.

Fahrudinova odluka da zaustavi autobus i zatraži pomoć ne samo da mu je spasila život, već je spriječila potencijalnu tragediju na putu. S autobusom punim putnika, posljedice ignoriranja simptoma mogle su biti katastrofalne. Ovaj događaj ne samo da naglašava važnost brze reakcije u hitnim medicinskim situacijama, već i odgovornost koju vozači imaju prema svojim putnicima.

Pouka iz ove dramatične epizode jasna je: prisutnost uma i brza reakcija mogu biti odlučujući, a u ovom slučaju, herojski čin vozača Fahrudina P. ostaje zabilježen kao primjer odgovornosti i brige za ljudske živote.

Foto Rina
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.