Dres Novog Pazara velika želja Novopazarca Ivana Jokovića

Dres Novog Pazara velika želja Novopazarca Ivana Jokovića

625

Rijetko koji putevi su čudni kao fudbalski. Na tom putešestviju česte su promjene klubova i zemalja, pa je tako tražeći sebe, Novopazarac Ivan Joković (22), za pet godina promijenio deset klubova, dva po sezoni.

Fizički dominantan i tehnički odlično potkovani napadač, sa izrazitim osećajem za gol, ne tako davno kao jedan od najmlađih izrastao je u golgetera Tutina u srpskoligaškoj konkurenciji.

Krenuo je iz OFK Rasa, bio deo mlađih kategorija IMT-a, dok kao 18-godišnjak nije zaigrao u seniorskom timu tada prvoligaša Sinđelića iz Beograda. Potom je nosio dresove BSK-a iz Borče, Tutina, Jošanice, Javora, čačanskog Borca, bio je u Radu i požeškoj Slogi, da bi tek završenu sezonu završio u italijanskoj Seriji D kao igrač Tau Altopaše. Klub iz luke pored Firence zauzeo je peto mesto na tabeli, a njegov debi se odužio, dočekao ga je tek u finišu sezone.

“Bilo je to u nestvarnom ambijentu pred 6.000 ljudi protiv Livorna, bivšeg člana Serije A. Dva meseca sam samo trenirao čekajući na boravišnu vizu tako da sam stigao da odigram tek pet utakmica u završnici prvenstva. Ulazio sam sa klupe, ali i ostavio iza sebe neverovatno iskustvo. Imam ponudu da ostanem u klubu, ali razmišljam, želim više,” istakao je Joković.

Da su putevi da čudniji ne mogu biti, Jokovićev primer je gotovo savršen. Prvu seniorsku utakmicu odigrao je u dresu Sinđelića u Novom Pazaru. Bio je to drugoligaški duel iz oktobra 2019. godine u kojem je na teren kročio samo nekoliko trenutaka pre nego će u 82. minutu postići jedini gol na meču.

“Sjećam se dobro, tako se namijestilo. Željeo sam drugačiji put, ali nisam se predao. Vjerujem u sebe i znam da mogu i do najveće scene. Dosta je igranja u nižim rangovima, svim srcem želim da ostvarim najveću želju i da konačno zaigram za Novi Pazar. Od tog cilja neću odustati ni po koju cijenu,” kaže Ivan Joković (22).

FOTO: P. Lešević

Izvor Žurnal
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *