DRITAN ABAZOVIĆ SLAVI PORAZ MILA ĐUKANOVIĆA: „DPS je pao, a mi ćemo…“

1089

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je zadovoljan kako su protekli izbori u Nikšiću, te da je moguće da koalicija Crno na bijelo dobije i drugi mandat.

Komentarišući moguće koalicije, rekao je da se neće nametati nikom.

– Mi baštinimo drugačije vrijednosti, naročito u odnosu na jedan blok. I nema problem ako su građani Nikšića odlučili da oni vode grad. Mi smo raspoloženi da pomognemo, ali isto tako smo voljni da sačuvamo sve one principe za koje se borimo. Znamo da smo avangardna opcija, zaista mislim da to i ostvarujemo konceptom i pojavom novih lica i idejama, tolerantnim porukama koje nisu bile huškače, nisu bile usmjerene ni protiv jedne nacije, ili vjerske zajednice… Mi sa tim nećemo ni na koji način manipulisati  – rekao je Abazović na konferenciji za medije.

On je rekao da se koalicija Crno na bijelo susrela sa velikim grupacijama, te da je unatoč svim napadima uspjela da sačiva birače i malo poboljša rezultat.

– DPS je pao sa vlasti, SDP nestao sa političke scene – rekao je Abazović.

– Mi smo pokazali da smo stranka satkana od čelika i učvšćeno je naše biračno tijelo, naša ideja. Ako dođemo do rugog mandata dobro je, ako ne pobjedicima čestitiamo. Sa DPS-om je završeno ovo je početak njegovog pada u svim drugim lokalnim samouprava. Birači treba da se okrenu progresivnim snagama – istakao je Abazović, pozivajući građane da pobjedu proslave u domovima, a one koji su izgubili da prihvate poraz na dostojanstven način.

Nosilac liste koalicije Crno na bijelo Tatjana Bečanović kazala je da URA s ponosom može da predstavi svoj odbor.

– Imamo sasvim solidan rezultat jer smo se boraili sa dva nacionalistička bloka. Ljudi i dalje ovdje prvo razmišljaju o naciji, pa onda šta će da jedu. Želim im mnogo sreće sa novom vlašću, uz želju da nova vlast bude mnogo bolja od prethodne – rekla je Bečanović.

Ona je istakla da je Nikšić bio posljednja DPS-ova tvrđava.

– Uz mnogo neregularnosti oni i dalje drže 40 odsto, ali ovo je njihov kraj – poručila je Bečanović.