Država odbila da im isplati milione osvojene na loto-u zbog ovoga (FOTO)

547


Britanska lutrija odbila je da isplati džekpot od četiri miliona funti dvojici igrača koji su osumnjičeni da su tiket kupili ukradenom debitnom karticom.

Podružnica u Kamelotu postala je sumnjičava kad je otkriveno da Mark Gudram (36) i Džon Ros Votson (31) nemaju bankovni račun na koji je trebalo da im legne osvojena suma.

Foto: JON-ROSS WATSON/MARK GOODRAM / FACEBOOK

Kako njih dvojica nisu mogli da objasne odakle im debitna kartica, tvrdeći samo da su je dobili od “prijatelja Džona koji je otišao na sjever”, organizatori su odbili da ih isplate dok traje istraga.

Gudram i Votson su planirali da od dobitka kupe luksuzne kuće, odu na krstanje po Karibima i posjete Las Vegas. Votson, iz Boltona, kako prenosi “Dejli mejl” ima nekoliko presuda zbog prekršaja, uključujući bankovnu prevaru. Obojica su izašla na listi “najtraženijih u Boltonu” zbog raznih prekršaja posljednjih godina.

I Gudram i Votson su porekli da su koristili ukradenu karticu da kupe tiket. Iz lutrijske podružnice u Kamelotu su rekli da ne isplaćuju donosioce ukradenih tiketa, ali se na njihovom sajtu ne pominje procedura po pitanju ukradenih bankovnih kartica.
Izvor: Blic