dunja ilic

Dunja Ilić vraća se kući kao Ajla Begović: Otkriva zašto menja ime i prelazi na islam

2648

Nakon desetogodišnje pauze od javnog života, Dunja Ilić, koja je na društvenim mrežama već poznata kao Ajla Begović, gostovala je u emisiji “Nije sve tako crno” kod Jovane Matić Đokić. U ovom ekskluzivnom razgovoru, Ajla je prvi put javno progovorila o promjenama koje su obilježile njenu novu životnu etapu.

“Podnijela sam zahtjev za promjenu imena, i sada je to u procesu. Želim da u službenim dokumentima budem Ajla Begović, što je ime koje nosim na Instagramu,” objašnjava Ajla. Ime, koje u prijevodu znači “mesečinom obasjana”, izabrala je kada je prihvatila islam. “Mogla sam zadržati svoje prethodno ime, Dunja, koje nije uvredljivo po vjeri, ali sam odlučila za promjenu,” dodaje ona.

Ajla dalje razmatra svoju vjersku tranziciju, objašnjavajući da nije bila vezana za pravoslavnu vjeru uprkos porodičnim tradicijama. “Od mladosti sam se interesovala za islam, i kroz druženje sa muslimanskim prijateljima, počela sam da istražujem i na kraju prihvatila tu vjeru,” kaže ona. Ajla ističe da njena odluka nije bila motivisana spoljnim uticajima, već isključivo ličnim uvjerenjima.

Intervju je prošaran Ajlinim iskrenim i emotivnim ispovijestima o traženju duhovnog mira i identiteta, čineći ovu epizodu “Nije sve tako crno” jednom od najzapaženijih do sada. Pogledajte video ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *