Zbog DROGE I ALKOHOLA dvije osobe iz Novog Pazara i jedna iz Tutina isključene iz saobraćaja

1460

Novi Pazar – Policijska uprava Novog Pazara preduzela je odlučne korake u borbi protiv vožnje pod uticajem alkohola i narkotika. Iz saobraćaja su isključene tri osobe, dve iz Novog Pazara i jedna iz Tutina, nakon što su uhvaćene u vožnji pod dejstvom ovih supstanci.

Policija je izvestila da je u Novom Pazaru, oko ponoći, zaustavljena neregistrovana “seat ibica” kojom je upravljao petnaestogodišnjak. Analizom je utvrđeno da je vozač bio pod dejstvom kanabisa. Protiv maloljetnika su podnijete odgovarajuće prijave, a zatim je predat roditeljima.

U Tutinu je, u petak, policija zaustavila “polo” kojim je upravljao 36-godišnji muškarac. Testiranje je pokazalo prisustvo 1,82 promila alkohola u krvi. U Novom Pazaru, policija je zaustavila i “bmw” koji je vozio 29-godišnji muškarac pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci. Oba vozača su zadržana, a protiv njih će biti podnijete prekršajne prijave po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja.

Prekršajni sud je već izrekao kazne. Vozaču iz Tutina određena je kazna od 90.000 dinara, 14 kaznenih poena, te osmomjesečna zabrana upravljanja vozilima “B” kategorije. Mlađi muškarac iz Novog Pazara kažnjen je sa 40.000 dinara, 18 kaznenih poena i osmomjesečnom zabranom vožnje.

Iz Policijske uprave apeluju na sve vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da dosledno poštuju saobraćajne propise. Naglašavaju da je to neophodno kako bi se zaštitili ne samo njihovi životi već i životi drugih učesnika u saobraćaju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *