Dvojica Novopazaraca uhapšena za niz krađa na Kosovu

519

Pripadnici kosovske policije, regionalne jedinice Sjever, uhapsili su danas u poslijepodnevnim časovima dva lica iz Novog Pazara osumnjičena za niz krivičnih djela izvršenih na više lokacija na Sjeveru, saopštio je za KoSSev, portparol Kosovske policije za region Sjever, poručnik Branislav Radović.

Na području Sjevera koji pokriva Regionalna direkcija Kosovske policije Mitrovica Sjever u proteklom periodu dogodilo se više krivičnih djela – krađa i teških krađa, kazao je portparol Radović.

U sklopu istraga koje su se sprovodile, kako je naveo, vršila se potraga za vozilom koje se pojavljivalo na više lokacija na čitavoj teritoriji Sjevera Kosova – Vokswagen Golf 3, crvene boje, čačanskih registarskih tablica.

Danas, u poslijepodnevnim časovima, policijska patrola pronašla je ovo vozilo na parkingu u blizini crkve u Leposaviću. U neposrednoj blizi vozila zatečena su dva lica, koja su legitimisana.

H.F. (1974) i L.R (1982), obojica iz Novog Pazara, privedeni su u policijsku stanicu, gdje je detaljnim pregledom vozila pronađena crna torbica, sa ličnim dokumentima i platnim karticama u vlasništvu J.V. iz Grabovca (opština Zvečan), jednog od oštećenih u nizu krivičnih djela koja su se dešavala u prethodnom periodu, objasnio je Radović.

Nakon policijske obrade u stanici u Leposaviću osumnjičena lica preuzeće policijska stanica u Zvečanu, a Radović navodi da se istraga ovih slučajeva nastavlja.

Jučer su pripadnici Kosovske policije, region Sjever također sproveli akciju rasvjetljavanja nekoliko razbojništva i krađa, na teritoriji opštine Sjeverna Mitrovica i Zvečan što je rezultiralo hapšenjem tri osobe.

Izvor: KoSSev