Dž. D. i dalje u teškom stanju/ Nuradinovići ostali bez drugog sina

Dž. D. i dalje u teškom stanju/ Nuradinovići ostali bez drugog sina

882

Puna četiri sata su u noći između subote i nedjelje novopazarski vatrogasci-spasioci, poslije udesa na magistrali Novi Pazar – Ribariće, sjekli i rastavljali dva automobila kako bi iz njih izvadili trojicu poginulih momaka iz ovog grada i još četvoricu teže i lakše povrijeđenih.

U jezivom sudaru “audija A6” i “opel astre” poginuli su Demir Smajović (22), koji je bio za volanom “audija”, kao i Almir Sulejmanović (24) i Džemil Nuradinović (23), koji su bili u “opelu”. Džanu D. (26), koji je bio u “audiju”, ljekari se bore za život u KC Kragujevac, dok su teže povrede zadobila još trojica mladića.

“Audi A6” kretao se magistralom iz pravca Novog Pazara ka Ribariću.

– U blagoj desnoj krivini u naselju Lukare “audi” je, po svemu sudeći, izašao iz svoje trake i svom silinom udario u “opel”. Poginuli Smajović je sa još trojicom mladića navodno krenuo u Ribariće da nekim prijateljima odnese vizire, dok su se trojica mladića iz “opela” kretala ka Pazaru – kaže izvor.

Prema njegovim riječima, na mjesto nesreće došao je i otac poginulog Smajovića.

– Kukao je iz glasa kad je shvatio da je njegov sin stradao, a onda je počeo da se raspituje ko je još poginuo u udesu, nije prestajao da plače – pričao je juče jedan od očevidaca.

Scena na licu mjesta i juče je bila stravična. Izgužvana hauba “opel astre”, razbacani viziri, polomljeni branici, svuda okolo prosuto ulje i na jednom mjestu veliki sklop zupčanika iz mjenjača jednog od automobila svjedočili su o silini sudara.

– Vidio sam Demira možda pola sata prije udesa. Rekao mi je da idu do Ribarića da se provozaju. Bili su raspoloženi, nasmijani. Umalo i ja nisam krenuo sa njima. Pola sata poslije ponoći otvorim internet, vidim vijesti, Demir i još neki momci izginuli. Zovem jednog prijatelja koji je bio sa Demirom – ne javlja se, zovem drugog – nedostupan. U trenutku sam pomislio da su svi stradali – ispričao je prijatelj poginulog Demira.

Ispred kuće Smajovića u centru Novog Pazara bilo je mnogo ljudi koji su dolazili da nazdrave glavu nesrećnom ocu. Demir je, pričali su juče u gradu, bio divan mladić, sa ocem je od malih nogu radio u prodavnici na pijaci, imali su svoju proizvodnju kesa.

Kako shvatiti da Demira više nema, koja teška sudbina – rekao je prijatelj porodice.

Komšije, rođaci i prijatelji juče su dolazili i ispred kuće porodice Nuradinović. Neki mladići i djevojke stajali su na ulici ispred i plakali. Almir Sulejmanović radio je u gradu kao konobar.

Kako su ispričali prijatelji nastradalog Džemila Nuradinovića, ovo nije jedina tragedija koja je zadesila njegovu porodicu. Naime, prije sedam-osam godina, takođe u saobraćajnoj nesreći, život je izgubio Džemilov stariji brat.

Jedan od teško povrijeđenih mladića primljen je u bolnicu sa teškim povredama glave, unutrašnjim krvarenjem, nagnječenjem pluća i slezine i prelomom butne kosti. Juče rano ujutru prebačen je u KC Kragujevac. Drugi momak iz “audija” ima prijelom nadlaktice i prijelom butne kosti. Treći povrijeđeni, koji ima 20 godina, ima nešto lakše povrede – saopšteno je u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Izvor: Sandžak danas/Telegraf
2 thoughts on “Dž. D. i dalje u teškom stanju/ Nuradinovići ostali bez drugog sina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *