Džaferović-“Sandžaku i Bošnjacima potrebno je jedinstvo više nego ikada”

Džaferović-“Sandžaku i Bošnjacima potrebno je jedinstvo više nego ikada”

589

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović u dvodnevnoj je posjeti Sandžaku. On je tokom dva dana boravio u Novom Pazaru i Sjenici gdje je prisustvovao svečanosti povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Tokom svoje prve posjete Sandžaku Džaferović je imao odvojene sastanke sa predsjednikom Stranke demokratske akcije Sandžaka i gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u Gradskoj kući o trenutnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u Novom Pazaru informisao je prvi čovjek tog grada Nihat Biševac.

“U ime svih građana Novog Pazara izražavam zadovoljstvo zbog posete člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića našem gradu. Na današnjem sastanku smo gospodina Džaferovića upoznali sa svim planovima razvoja ovog grada, ali i problemima i izazovima sa kojima se suočavamo. Prenio sam mu zadovoljstvo naših građana zbog bratskih i prijateljskih odnosa i dobre saradnje, posebno na polju kulture Novog Pazara sa gradovima iz Bosne i Hercegovine”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.


Foto: Grad Novi Pazar

Sandžaku i Bošnjacima potrebno je jedinstvo više nego ikada, poručio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nakon razgovora sa gradonačelnikom novog Pazara Nihatom Biševcem.

“Želim svim građanima Sandžaka da poručim da nastave da grade svoj zajednički život u ovom regionu. Ono što posebno želim da poručim Bošnjacima Sandžaka je da nastave da grade jedinstvo, da čuvaju jedinstvo kao najvažniji preduslov za ostvarenje svih ciljeva. To sam ponovio svim važnim ljudima u ovom gradu. Nama kao narodu nedostaje jedinstvo, i vama u Sandžaku kao i nama u BiH. Jedinstvo je najvažnije, svi nekada, posebno političke partije ovdje u Sandžaku moraju popustiti kako bi se sačuvalo jedinstvo. Gradonačelniku Biševcu čestitam na tome kako vodi ovaj grad. Obišao sam ga, sve je na svom mjestu a iza toga stoji kvalitetan rad i trud“, rekao je Džaferović, javlja Anadolu Agency (AA).

Foto: Grad Novi Pazar

Nakon sastanka gosti su u pratnji domaćina obišli kulturno-historijske spomenike u starom dijelu Novog Pazara. Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u Sandžaku je boravio na poziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave. Džaferović je sinoć u Novom Pazaru na svečanosti ispred BNV zajedno sa predsjednikom te ustanove Esadom Džudžom podigao na jarbol zastavu Bošnjaka Sandžaka.

Foto: Grad Novi Pazar

IZVOR Anadolija