Džudžo: Smjenjuje me proalbanski lobi!

752

Esad Džudžo, zvanični i legitimni predsjednik Bošnjačkog nacionalnog veća, čija se smjena traži nakon sukoba sa Sulejmanom Ugljaninom izjavio da sve to radi “proalbanski lobi”.

Previranja u BNV počela su prošle sedmice kada je objavljen zahtjev tog vijeća rukovodstvu Srbije i Crne Gore da se Sandžaku obezbjedi tzv. specijalni status.

Džudžo je objašnavao da je to urađeno mimo njegovog znanja i volje, te da taj papir nije potpisao jer nije imao saglasnost liste vijećnika Vakat je, koja je u partnerskom odnosu sa listom Samoopredjeljenje.

U međuvremenu, lista Samoopredjeljenje zatražila je da Džudžo podnese ostavku, što je on odbio, ali mu je nakon toga zabranjen ulazak u Vijeće.

Politika piše da je Džudžo sada u dilemi – kako da od kuće sazove sjednicu BNV do 27. juna, kada se navršava šest mjeseci od posljednje sjednice tog tijela. Time bi se, kako se navodi, izbjeglo predviđeno uvođenje privremenih mjera u ovaj nacionalni savjet.

Ako sazove sjednicu, Džudžu preti smjena, ako je ne sazove – slijede privremene mjere.

U svakom slučaju, ja ću biti označen kao krivac, kako bi neko imao opravdanja za svoje propuštene šanse, rekao je Džudžo za Politiku.

Izvor: Sandžak danas/ B92.net/Tanjug