Ebenezer Anan transfer donio Novom Pazaru 200.000 eura

Ebenezer Anan transfer donio Novom Pazaru 200.000 eura

663

Od kada je fudbal postao više od igre, ekonomski aspekti sporta često dolaze u prvi plan. Fudbalski klub Novi Pazar može se pohvaliti jednim takvim uspjehom, zahvaljujući povremenom reprezentativcu Gane, Ebenezeru Ananu, koji je ekipi iz Pazara donio značajnu finansijsku korist. Ananova prodaja Crvenoj zvezdi donijela je klubu 200.000 eura, čime je postao jedan od najprofitabilnijih transfera u historiji kluba.

Početak tržišne politike

Sve je počelo prošlog ljeta kada je visoki štoper, Slobodan Rubežić, prodat škotskom premijerligašu Aberdinu za 230.000 eura. Iako su Pazarci morali podijeliti dio te sume sa Čukaričkim, ovakav transfer pokazao je da Novi Pazar može profitirati na fudbalskom tržištu. Još ranije, Brazilac Bruno Matos je 2015. godine prešao u Crvenu zvezdu za 120.000 eura, što je bio dotadašnji najveći prihod kluba.

Ebenezer Anan – Bingo transfer

Ebenezer Anan je došao u Novi Pazar na jednogodišnju posudbu iz Bolonje, nakon što je odigrao dobru sezonu u Seriji C sa Imolezeom. Njegov ugovor sa Bolonjom bio je validan do kraja jula 2023. godine, a Pazarci su iskoristili priliku da otkupe njegov ugovor za 350.000 eura. Nedugo zatim, Crvena zvezda je platila 550.000 eura za njegov transfer, što je Novi Pazar učinilo profitabilnim za 200.000 eura.

Ananov doprinos na terenu

Anan je za Novi Pazar odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, zabilježivši dvije asistencije i dva crvena kartona. Njegova svestranost na terenu, gdje je igrao kao bek, vezni igrač, pa čak i centralni bek, nije ostala neprimijećena. Slavko Mat

Postavi istaknutu sliku

ić, trener Pazara, često ga je koristio na različitim pozicijama, što je dodatno povećalo njegovu vrijednost.
Perspektiva i budućnost

Iako je Anan pokazao veliki potencijal, za dalji napredak moraće da popravi defanzivne vještine i fizičku spremu, kao i da kontroliše svoje emotivne reakcije na terenu. Njegovi žuti minuti, poput isključenja protiv TSC-a i Voždovca, pokazali su da u fudbalu nema mjesta za trenutke nepažnje.

Ebenezer Anan je svojim transferom pokazao da fudbal nije samo igra, već i ozbiljan biznis. Novi Pazar je ovim transferom postavio nove standarde i pokazao da može uspješno poslovati na fudbalskoj pijaci. Uz pravilnu strategiju i dalje ulaganje u mlade talente, klub iz Pazara može očekivati još mnoge uspješne transfere i sportske rezultate.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *