Edin Numanović novi predsjednik Mladih Stranke pravde i pomirenja

643

 

U centrali Stranke pravde i pomirenja organiziran je izborni kongres na kojem je izabrano novo rukovodstvo Mladih Stranke pravde i pomirenja.

Delegati su za predsjednika Mladih SPP-a birali između Edina Numanovića i Ilde Veljkvić. Nakon tajnog glasanja Edin Numanović je dobio 39 glasova a Ilda Veljović 20.

Novoizabrani predsjednik mladih istakao da je izborni proces prosao u legitimnim uslovima.

”Izabrano je novo rukovodstvo Stranke pravde i pomirenja. Ja sam izuzetno zadovoljan jer je sve prošlo kako i priliči omladini Stranke pravde i pomirenja, na jednom visokom nivou. Novo rukovodstvo ima zadatak da povede omladinu u jednom novom pravcu, da se probude sve snage u omladini, očekuju nas izbori za nekoliko mjececi i nadam se da ćemo do tada biti spremni. Dalji planovi su da podignemo kapacitete omladine, da omladini izborimo status koji im pripada, ne samo u stranci već i u gradu i cijelom Sandžaku. Omladins zaista zasluzuje puno, zaslužuje da bude stvarni politički faktor i potrudit ćemo se da u narednom periodu omladini omogućimo sve to.”

Za sekretara Mladih Stranke pravde i pomirenja izabrana je Džemila Dudić a za potpredsjednike Mladih SPP-a izabrani su Ilda Veljović iz Prijepolja, Kadir Zukorlić iz Tutina i Adnan Ciljević iz Tutina.